Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SOS lednička přestala chladit

Od: patronka* odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer, před několika málo hodinami jsem si všimla, že mi nechladí chladnička, Stalo se to zřejmě po pootočení regulátorem teploty, jenže teď ať už točím jak točím, nic se neděje. Je sice dost stará ( cca rok 1992 ), ale prozatím fungovala bez nejmenší poruchy. Zatím jsem vyzkoušela všechny pro mne dostupné možnosti, ale nejpozději zítra to musím řešit definitivně. Byla by nějaká rada co s tím, případně jestli mám volat servis a nebo rovnou koupit novou? Pokud koupit, jaká by to měla být energetická třída? Je mi z toho ouvej, jsem doma s připojením ke kyslíkovému koncentrátoru, ale telefon a internet to jistí. Děkuji moc za rady.

doplněno 05.08.21 01:45:

Možná, že zas až tak stará není, ale i tak dost, jenže je jak nová a nikdy neměla sebemenší poruchy. Světlo svítí, kompresor neběží, regulátor tlačítko nemá, nestěhovala se, všechny možnosti jsem vyčerpala. Snad bych si dokázala vybrat novou, jenže jsem stará škola, kdy se věci jen tak nezahazovaly. Chjo...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Riesit servis na niecom z roku 1992 = strata penazi a nejasny vysledok. Kupte novu. Mate zdravotne problemy, tak si nepridavajte dalsiu pracu s odmrazovanim. Kupte system "no frost". Predpokladam, chcete aj mraznicku? Konkretny model podla vasich potreib, ted objem chladnicky a mraznicky. Vsetky moderne maju celkom dobru spotrebu, mimochodom, ta vasa stara mohla spotrebuvat aj 2 - 3 kWh za 24 hodin, moderna bude pod 0.9

hodnocení

3x

Snad este poznamka, orientujte sa na eshop, ktory vam novu odnesie az do bytu, rozbali a zapne, staru odvezie prec. Vasa jedina starost bude platba.

tomas11*
hodnocení

2x

Nemáte tam náhodou tedy tento termostat s červeným tlačítkem a omylem jste to tlačítko nezamáčkla? Potom by ten termodtat sepnul až po rozmrazení výparníku , bylo to takové poloautomatické odmrazování.

doplněno 04.08.21 23:45:

Ještě - poznáte (sluchem) zda motorkomppresor běží nebo neběží? Nebo spíná po chvilkách a hned přestane? Svítí světlo v lednici? nevypadl třeba z nějakého důvodu jistič pro zásuvku?

doplněno 04.08.21 23:57:

Pokud by kompresor neběhal - jedna ze závad a nejčastější by mohla být porucha termostatu (uniklá náplň termočlánku) v cenové relaci 300 -500Kč , ale to musí napřed zjistit chl. mechanik nebo elektrikář a nebo zdatný kutil domácí.

SOS lednička přestala chladit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]