Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny. Už delší dobu zvažuji kup fotoaparátu. Jenže mám asi více požadavků, které nejdou úplně tak lehce skloubit.
Cenově bych se chtěla vejít do max. 15.000 Kč. Fotit budu hlavně rodinné dovolené, děti, přírodu. Nicméně potřebuju natáčet i kvalitní videa. Dokáže prosím někdo poradit? A prosím, hlavně něco skladného a uživatelsky příjemného.
Ještě před měsícem jsem byla rozhodnuta pro fotomobil Huawei P30 Pro, ale ta videa nejsou nic moc a asi půjdu raději do foťáku, ale nechám si poradit.
Předem vřelé díky!
Lucie
Asi vás překvapím. Pokud se nebudete specializovat více na fotografii a chcete velice kvalitní video a kvalitní foto, kupte si to obráceně, kamera a fotoaparát v jednom. Stejně budete víceméně fotografovat na funkci automat. (soudě podle zamýšleného mobilu). Pokud dáte přednost videu, osobně bych neměl s touto variantou problém a že jsem již obojího nadělal. fotoskoda.cz/...
Ta kamera vypadá zajímavě. Ještě bych se podíval na recenze na jiných webech, pokud budou k dispozici.
Moc díky za tip - ještě, dostanu z kamery také foto v lepší kvalitě nebo z kamery bude fotka 1920x1080?
Moc díky. L.
Za tu cenu buďto jen low cost kamera, ale dostačující pro natáčení dovči. Nebo s foťákem low cost zrcadlovka, která dělá cca koukatelný fotky, i umí natáčet. Ale to natáčení s ní je opruz a chce to trochu fištróna, není to jak na mobil.
Kdyby se to mělo skloubit, tak by to chtělo něco jako Sony alpha, ale to je někde kolem 30 tisíc.
Takhle točí levná zrcadlovka (D3200) na programový režim (P) jen tak od ruky. Na manuál by to bylo složitější.
Moc díky za info a video! Je peckovní.
Kamarád mi nabízel Nikon D3200, ale pro mě je to už fakt kolos.Proto se ohlížím spíš po jednodušších skladných kompaktech.
Byly mi doporučeny ještě tyto:
Myslíte, že byste je mohl zkouknout? Nepotřebuji uplně profi fotky, ale na vyvolání do rodinného alba + teda ta videa.
Předem moc díky za váš čas.
Lucka
Pokud bych si měl vybrat z uvedených pro kombinaci foto+video, tak rozhodně Sony A6000 (první odkaz).
Jinak co se týče ergonomie, ta hmotnost je zejména u natáčení videa bez steadicamu (stabilizátor připevňovaný ke kameře, ať už gyroskopický nebo mechanický) naprosto důležitá. Já osobně si při natáčení z ruky na D3200 přidávám 200g závaží, k tomu obyčejný viewfinder (hledáček na displej). Poněvadž čím těžší, tím stabilnější, to je známá fyzikální záležitost.
Důležitou vlastnost u kompaktu oceňuji výklopný displej, pokud se má pracovat v různých úrovních perspektivy (viz pes na videu-D3200 má pevný displej a proto jsem pro záběr musel ležet na břiše). Pak je to ostření. D3200 jej nemá kdovíjak rychlé a přesné spolu se setovým objektivem použitým ve videu, a v některých pasážích je to znát. Zejména při přeostřování z detailu na celek v čase 0.49. U Sony A6000 By to mělo být daleko lepší doufám. Vadila by mi u ní ta nízká hmotnost a malé rozměry, jinak OK.
Moc děkuju! Ještě jsem dnes odpoledne narazila na poslední kousek, který nevypadá zle - má vyšší hmotnost, jak zmiňujete a výklopný displej. afoto.cz/...
Ale asi pořád povede Sony Alpha, předpokládám? Pokud ano, půjdu do něj a vám moc děkuji za radu!
Lucka
Že se vám do toho pletu. Ten Olympus co jste vybrala potřebuje ještě objektiv (solidní 10 000 Kč). Jinak za sebe pokud z těch nabízených, tak bych si vybral SONY DSC-RX 100 III. Takový kompromis na peníze a má daleko lepší parametry objektivu než Alpha 6000, což asi nemáte tušení oč jde.
Lucko, já napsal jen svůj názor. Popravdě, na to nedejte. Ať pak nejste zklamaná. V kompaktech se popravdě nevyznám, jen jsem napsal, co bych z nabízených přístrojů volil. Lepší by byla zkušenost někoho, kdo s daným typem fotoaparátu pracuje.
Pakliže mám hodnotit ten retro foťák. Pokud se nějaký produkt zaměřuje na retro dizajn, tak má k tomu svůj důvod. A sice, aby to vypadalo. Tím netvrdím, že to musí špatně fotit/natáčet.
Martin
Tak pro mne by byla rozhodující světelnost objektivu. U RX100 II začíná na 1,8 a na 70 mm ohnisku 2,.8. U Alfy na 3,8 a na 50 mm už 5,6 .
luck7: Je to vaše rozhodnutí co koupíte, ale z mého pohledu se domnívám, že pro vaše účely (zdokumentovat a natočit dovolenou, výlet, děti jak rostou a pod. žádná umělecká díla) bude naprosto dostačující i tento model a to o několik tisíc lacinější než chcete investovat. electroworld.cz/...
jiofa: Tak ten tebou doporučovaný Panasonic nemá
1. Výklopný displej, což je pro natáčení videjí celkem žádoucí parametr.
2. Pokud bazíruješ u objektivu na světelnosti, tak tady je to taky jaksi mimo. Mimochodem, světelnost není všespasující.
3. Tazatelka hodlá natáčet kvalitní videa, dle jejího názoru. Pod tím si lze samozřejmě představit cokoli, ovšem domnívám se, že dokumentace dovči to asi být nemá. Ta se může zaznamenávat na jakýkoli mobil.
V albumu na pohlednici nepozná jestli je to foťák za 20 tisíc, nebo za 8 tisíc. Co se tyče videa, tak pochybuji, že bude natáčet videa typu špičkových záběrů např. Prima ZOOM ale jen Natoč to! Jsou to její peníze. Koneckoncům původně chtěla jen mobil, takže z toho vycházím určením k původnímu záměru jakési dokumentace. A na to naprosto postačuje i 8 tisíc a nemá tudíž cenu bazírovat nad světelností jednotlivých objektivů. Pro sebe mám požadavky naprosto jinde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.