Nejste přihlášen/a.
Ahoj, začnu asi takhle: asi každý de někde někdy dočetl, že společnost Huawei se teď nějakou dobu potýká s problémy - zejména s tím, že nemůže využívat služby společnosti Google. Jaký je vlastně ten hlavní důvod? Někdy jsem někde četla, že prý "šmírovali" lidi přes telefon. Ale jestli je to ten důvod, netuším. Každopádně já na to mám názor takový, že to na ně někdo schválně "upekl", protože se jim dařilo. Však není tajemstvím, že se dostávali na světovou špičku...
Já osobně s Huawei mám skvělé zkušenosti, nemůžu si stěžovat. Přiznávám však, že v mobilech se zase tak moc nevyznám. No a otázka zní: Huawei teď sice nemůže využívat služby Googlu, ale společnost měla vybudovat svůj nový systém, přes který se budou stahovat aplikace apod. Ten systém už funguje? Když si teď pořídím Huawei, pocítím nějak problémy s Googlem? Je mi přece jedno jestli si budu aplikace stahovat přes GooglePlay nebo přes nějaký jiný systém.
Taky by mě zajímal ten pravý důvod, proč se teď všichni staví proti Huawei. Zda tedy nějaký takový důvod vůbec existuje a není to čistě ekonomická věc.
Děkuji
>Když si teď pořídím Huawei, pocítím nějak problémy s Googlem?
Zřejmě záleží na datu vydání telefonu ale neznám nikoho s Huawei telefonem který by google play neměl. Každopádně google play není v telefonu vůbec potřeba protože narozdíl od apple zařízení, do androidu se dá nainstalovat cokoliv a jsou i aplikace které umí stahovat přím/... bez obchodu play.
>proč se teď všichni staví proti Huawei. Zda tedy nějaký takový důvod vůbec existuje a není to čistě ekonomická věc.
Důvod se špionáží mi přijde celkem logický pokud by šlo o zaměstnance americké vlády. Nebylo by zrovna chytré používat telefony u kterých je (předpokládám oprávněné) podezření z potencionální špionáže. Stejně tak by bylo minimálně netaktické používat 5G zařízení země jejíž firmy podléhají vládě potencionálně nepřátelské země. U
Ekonomický důvod je taky možný i když by asi šli najít méně nápadné způsoby.
Já osobně Huawei nesnáším protože začali zamykat bootloadery bez možnosti oficiálního odemčení. Sice si myslím že je neměli odříznout od googlu a ještě tímto způsobem ale za ty bootloadery jim to přeju, škoda že je to nezničí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.