Nazdar. Dostal jsem k nákupu jako dárek huawei honor band 5. Chtěl jsem zkusit co umí, ale ta jejich apka huawei zdraví se před spuštěním vyptává málem i na jméno babičky za svobodna = na tolik věcí, že je nehodlám Číňanovi dobrovolně sdělovat. Samozřejmě že si můžu něco vylhat a napsat tam kraviny ale ten přístup tahání informací z člověka mě na tolik popuzuje, že bych raději použil jinou apku. V recenzích z doby zahájení prodeje (2019) se píše že použít jinou apku nejde ale dva roky jsou v oblasti Áj-tý zatraceně dlouhá doba, tak se ptám, jestli někdo nepoužívá jinou apku.
Obvykle má každý mobil svoji aplikaci na chytré hodinky. Ale v 90% případů to je, že jedna značka, jedny hodinky. Údaje se dají vyplnit z Google účtu. Které stejně sdělujete, jako když se chcete dostat do Google play, emailu atd. Jelikož ty data se synchronizuji mezi zařízeními je email a tak podstatná informace. Hodinky ale i tak používat i bez aplikace. Statistiky, jako třeba kroky za určitou dobu, ale nijak nezjistíte. Kdysi jsem používal Endomondo, ale to je spíš jen pro mobilní zařízení. Hodinky netuším jestli se dají přidat.
Existuje projekt který nahrazuje tyhle aplikace od výrobce svobodnou verzí bez spywaru. Vypadá to ale že zatím nemají podporu pro tento kus. Možná by se to dalo vyzkoušet (nejspíš to nepojede) a nebo se jich i možná zeptat jestli plánují podporu.
Za sebe bych to někomu střelil/daroval a koupil si nějaký ze seznamu podporova/... pokud je zájem si chytrý náramek/hodinky vyzkoušet nebo to jenom střelil pokud zájem není.
Nebo se ještě smířit s dalším malwarem v telefonu, čím víc jich tam je tím je to postupně jednodušší.
Je pravda, že ho nepotřebuju, protože mám starší chytré hodinky kde krokoměr funguje opravdu přesně na rozdíl od pár jiných které jsem už měl možnost zkoušet. Akorát že ty ještě neměly ten senzor na tlak krve. Tak jsem chtěl zkusit jestli to může vůbec fungovat. Přiznám se že tomu, že by náramek za nějakých 600 uměl změřit tlak byť s nějakou přijatelnou odchylkou, nevěřím ani za mák.
Tak ještě je tu možnost to darovat známému kterému nevadí se připojit do čínského botnetu a pak si to vyzkoušet u něj. Já sem se s chytrým náramkem setkal jen když jsem si ho koupila máma a taky, když jsem viděl co všechno za data při instalaci chtěli, jsem se rozhodl že takové zařízení nepotřebuju
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.