Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jistič 140A - jak nastavit?

Od: mn odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

mám dotaz na tento jistič viz obrázek, má rozsah 70-140A, na kolik je ale nastaven a čím se to nastavuje?

Děkuji

Jistič 140A - jak nastavit?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Doplním odpovědi. Jedná se o výkonový jistící prvek s elektronickou spouští, hlídáním výpadku fáze, pro výkon při AC-3, 400V, 50/60Hz, max. 75kW, životnost 6500 sepnutí. A k nastavení... žlutý první zleva - nastavení proudu 0,5 krát 140A až 1 krát 140A, tedy 70 až 140 A.
Žlutý druhý zleva - nastavení tepelné nadproudové spoustě při šestinásobném proudu...2 sekundy až 20 sekund, nekonečno - vypnuta tepelná spoušť.
Rudý vpravo - nezpoždená zkratová spoušť 2 krát 140A až 14 krát 140A, tedy 280A až 1960A.
Pokud s podobnými přístroji člověk nepracuje, není až tak jasné nastavení... dělal jsem s podobnými poměrně dlouho...
29.07.21 20:30

nonek - *palec2*

Nic, jenom praxe...

hodnocení

2x

Jak píše mikihans, proud se nastavuje žlutým trimrem vlevo, v násobcích 140. Uprostřed bude asi možnost nastavení prodlevy času do vypnutí jističe při dosažení nastaveného proudu (zřejmě v sec.). Vlevo pak ale nevím. Každopádně doporučuji sehnat přesný manuál (měl by mít prodejce).

hodnocení

1x

Tymi zltymi a cervenym kolieskom, podla navodu od vyrobcu. Co myslite, je dobry napad nastavovat istic 140A, ked sa musite pytat take veci v poradni?

Nastavenie prudu musi korespondovat s dlzkou vedenia, jeho prierezom, oneskorenie zase s typom zataze ...

hodnocení

1x
Proud se nastavuje tím levým 1 = 140A, 0,5 je logicky polovina, tedy 70A.

Já bych spíš typoval červeným, kde je 2 - 14 (20-140A), kdy je tam násobek jako se dělá u ciferníků otáčkoměrů.

Taky je jediný červený.

Ty žluté bych typoval na vypínací časovou charakteristiku. V datasheetu od toho jističe jsou i grafy s časy.

Ono kdyby byly pořádně vidět ty popisky pod trimry, tak se radí hned líp :) je klidně možné, že je to tak jak píšeš. Já jsem u jiných výrobců zvyklý, že bývá trimr pro nastavení proudu první. Třeba dnes jsem nastavovat jeden od Siemensu na 500A :)

Já bohužel tento jistič měl v rukou jen jedou. Takže spíše taky odhad. A myslím,že to byl ještě FAG

hodnocení

0x

Trimry.

O co jde?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]