Nejste přihlášen/a.
Rád bych se zeptal, zda se najde nějaký odborník na elektroniku, který by byl ochoten provést drobné úpravy na různých elektronických věcech jako je deska tištěných spojů pro pouzdro externího pevného disku, připájení jack zástrčky na kabel, a drobná úprava myši.
Jedná se opravdu o drobnou práci, ale přesto je to potřeba provést člověkem se znalostí elektroniky.
Uvítám kontakty odkudkoliv, protože tato informace může posloužit i ostatním lidem v této republice.
Díky moc za zprávu.
Našel jsem odborníka byl to Čech který tuto úpravu myši udělal.
Ale i když jsem se zmiňoval, že původní napájení na 2 baterie 2x1.8V by mělo být po instalaci USB kabelu (5V) do myši zredukováno na tuto hodnotu, pomocí adapteru tak sebevědomě řekl, že ta myš je předimenzována a vydrží i těch 5V.
Ano vydržela, ale asi 3 minuty a potom odešel Bluetooth IC modul transmitter.
Protože se nyní za svou chybu stydí, tak mi neodpovídá na otázky aby mě alespoň řekl nebo poslal obrázek jak tento modul vypadá, abych ho mohl případně sehnat.
Byl bych každému kdo si tuto moji prosbu přečte vděčen, za poslání obrázku jak tato součástka vypadá.
A případně kde by se dala sehnat.
Myš by měl být schopný opravit jakýkoliv elektrikář. Není na tom nic těžkého. U druhé věci nevím přesně jak se to tam dělá ale určitě by se našel někdo kdo se zajímá o pc a taky by to měl umět. Zkuste se poptat v okolí. Myš třeba elektrikáře.
Tato Microsoft myška z roku 2006 má tak skvělý design do dlaně, že se mnou musí do hrobu, protože už se nevyrábí.
Jedna kontaktovací pružinka uhnila, tak jede jen na 1 kus baterie AA.
Po malé úpravě na napájení přes kabel USB může fungovat dalších 20 let.
Ta plošná deska patří pro externí pevný disk do kapacity 2 T, ale po vsunutí pevného disku to nepracuje správně, stále se to samo zapíná a vypíná a nakonec to po nějaké době nejde vůbec.
Diagnostika by řekla kde je nějaký kontakt v nepořádku apod.
Ako to prebiehat v praxi? Bud to donesiete dotycnemu domov alebo on musi za vami cestovat. Nie kazdy ma chut a naladu prijat kdesi v byte cudzieho cloveka. Potom si zaratajte hodinovu sadzbu a zistite, ze sa to vobec neoplati, vam, ani jemu.
Rád to pošlu poštou jak se to dnes běžně dělá.
Pro mne jsou to věci srdeční záležitosti.
Provází mne od roku 2006 kdy jsem začal poznávat ve svém pozdním věku, že existuje nějaký Internet a počítače-laptopy.
Zadarmo to rozhodně nechci, pokud se nějaký nadšenec amatér najde.
Opravy resp. úpravy jsou to vcelku jednoduché, ale pro člověka co tomu rozumí a má potřebné diagnostické nástroje.
Jak už tady někteří nadhodili, ne vždy se to pro někoho cizího vyplatí.
Před lety nám dost často nosily kolegyně a jiní známí počítače s Win95 které potřebovaly reinstalovat nebo "drobně poopravit". Ovšem díky malé paměti a pomalému disku se taková přeinstalace se všemi aktualizacemi protáhla na mnoho hodin. A na konci dokonfigurovat, doinstalovat Office a pár potřebbných programů. Sice na to stále člověk nemusel koukat, ale přece jen - kdybych to dělal komerčně tak se dotyčnému vyplatilo koupit fungl nový počítač.
Opravit něco na plošném spoji - někdy to jde mikro pájkou s odsávačkou, někdy je ale nutno navštívit kolegy kteří mají lepší vybavení.
Urvaný kablík k myši - asi bych se nařed zeptal bývalých kolegů po nějaké vyřazené podobné myši ze které by šel kablík využít. Nicméně - pokud to není extra kvalitní herní myš s obrovským rozlišením, tak má hodnotu 100- 200 Kč. Ta na fotce je ale bezdrátová, takže co tam dělat s kablíkem?
No ale něco pozitivního. Sám na to už po odchodu ze zaměstnání nemám výbavu a chodit zabývalýma kolegama kvůli někomu jinému, to se mi nechce. Ale - pokud by to bylo Brno a okolí, tak znám jednoho moc šikovného staršího pána na severozápadním okraji Brna, kdysi opravoval různé věci (i například spínané zdroje) na živnost, teď si už leda hraje.
Ten box pro externí pevné disky byl kupován jako 3,5", ale pokud by se opravila ta tištěná deska do které se nasouvá pevný disk, tak bych ho pomocí koupené kovovové redukce mohl použít i pro 2,5"pevné disky.
Jak jsem tady uváděl, Microsoft myška z roku 2006 mě slouží svým skvělým designem do dlaně po tolik let a je to srdeční záležitost.
A po menší úpravě kdy se nahradí napájení baterií (bohužel již jen jednou) za USB kabel, se mnou půjde do hrobu.
Jde tedy jen o připájení redukce napájení z 5 V na 3 V pomocí tohoto měniče napětí a poté USB kabelu do myši:
Takže určitě jsou dnešní myši kvalitní, ale ani jedna nemá tento skvělý design přesně padnoucí na dlaň, a tam to pro mne s moderníma myšmi končí.
Drobná z pohledu velkých drahých oprav elektroniky je to na první pohled. Já nemám k dispozici nic k pájení a věcem z elektroniky nerozumím, tak to nechám na posouzení odborníkovi aby si od pohledu řekl, zda to udělá za nějakou tu korunu či ne.
Nevím čím se proměřují spoje na desce, tak píši diagnostika, protože mě jiné laické slovo nenapadá.
lidi tady mají pravdu, dnes opravdu takové věci asi málokdo udělá za nějakou pro vás přijatelnou částku. A jak víte, kolik toho na té myši vydrží ostatní součástky? I elektronika stárne, jak jsou na tom tlačítka myši? to se těžko soudí, cvakat může tlačítko dobře, ale kontakt už to může mít na hraně. Člověk nadělá za den mnohdy hromadu "kliků"
Co takhle mrknout na nějakou vertikální myš za dobrou cenu, když jde tak o "padnutí do ruky"? Šetří zápěstí, dobrá na "karpální tunel"
Koukněte na tento odkaz, ale lepší zkusit v obchodovi přímo v ruce!
tuhle jsem zkoušel, mně vyhovovala
Jestli máte takový nostalgický vztah ke své myši, tak si ji pověste na zeď a zarámujte. To není jako staré dláto, nebo hoblík, do kterých vidíte, v jakém jsou stavu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.