Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr ultrazoomu fotoaparátu

Od: so odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

Už nějakou dobu hledám, porovnávám nový fotoaparát. Potřeboval bych poradit z výběrem kompaktního fotoaparátu. Chtěl bych aby splňoval následující kritéria:

-ohnisková vzdálenost alespoň 500mm (focení v zoo, turistika)

-nátačení videa alespoň Full HD, popřípadě 4K

-lze doostřit i manuálně na objetivu

-cena do 15 000,-

Z toho co potřebuji jsem našel 3 fotoaparáty, které odpovídají

Panasonic Lumix DMC FZ300- zatím mi vychází nejlíp, líbí se mi světelnost f/2.8 v celém rozsahu, ovšem má nejmenší ohnisková vzdálenost

digitalni-fotoaparaty.heu/...

Sony Cyber-Shot DSC HX400V- ohnisková vzdálenost až 1200 mm,menší iso 3200, světelnost už je vyšší až 6.3 což asi nebude moc použitelné při vyšším zoomu

Canon Powershot SX70HS - menší iso 3200, světelnost zde taky horší, ale zato ohnisková vzdálenost až 1365 mm

Můžete mi poradit který z těchto fotoaparátů, popřípadě i nějaký další byste mi doporučili pro normální amatérské focení - turistika, dovolená, žádné portréty, občas nějaké video, děkuji za pomoc při výběru

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

1x

Když se podívám na vaše požadavky, tak Sony SX70 se vylučuje-nemá manuální ostření. Ale u něho bych uvítal exter. připojení microfonu. Na videa ale kvůli absenci manualního ostření nevhodné. Je to všechno tak napůl. U prvního Lumixu rozhodně 2,8 v celém rozsahu není. Na objektivu máte na nedejlším 4,5. Takže na focení a na natáčení v ZOO bych bral stejně ten první. Naprosto postačující, pokud bych nechtěl něco lepšího. Ale pro běžného fotografa který se nijak extra fotografií nezabýva v těchto cenách můžete koupit cokoliv podobné.

doplněno 20.07.21 10:49:

Oprava: U toho prvního těch 2,8 je v celém rozsahu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]