Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojistka Bussmann 8A 600V

Od: promon® odpovědí: 9 změna:

Vážení znalci elektro, mám dotaz na pojistku viz titl

conrad.cz/...

Potkal jsem se s nimi u stroje, kde je těmito pojistkami jištěn okruh, na kterém je tiskárna štítků a malý ventilátor chlazení rozvaděče. Tiskárna nefungovala, zjistil jsem, že obě pojistky byly odpálené. Tak jsem poodpojoval tiskárnu i ventilátro, proměřil vedení - v pořádku. Připojil jsem větrák - rozjel se, vše v pohodě. Zapojil jsem tiskárnu a obě pojistky se zase odpálily. Jenže - jak jsem zjistil, nejde o klasické trubičkové pojistky za desetikorunu, ale neskutečně drahé - jsou i za 900,- Conrad je v tomto případě nejlevnější. Je mi celkem jasné, že to dělá ta tiskárna, posílám to na reklamaci -ale je mi divné, že když jsem tu tiskárnu zapojil napřímo do zásuvky mimo stroj, sice zůstala chcíplá, ale jistič neshodila. Dobrá - přijde nová tiskárna, ale vzhledem k ceně pojistek se případný problém dost prodražuje, proto se ptám : Čím jsou ty pojistky tak superspeciální, že to prodávají za tak neskutečné ceny? Uvažuji o tom, že bych tam místo nich dal klasické jističe, nebo běžné pojistky, protože jak ventilátor, tak tiskárna jsou konstruovány na zapojení do klasické zásuvky. Ovšem tím, že nevím, čím se ty pojistky liší, nechci udělat nějaký ,,přešlap´´.

Pojistka Bussmann 8A 600V

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zvláštní je, že je na 600V a je určená k rychlému vypínání polovodičových zařízení... Byť je na ní údaj že je zpožděná...

Myslím si, že je tady v tom stroji použita "neoprávněně", česky řečeno zbytečně. Stroj je předpokládám výroben v Německu a Němci vynikájí mnohdy, zpravidla, obvykle zbytečně překombinovaným zařízením a mnohdy nesmyslně použitými komponenty... To mám nejen já ověřené z praxe...

hodnocení

Ne, je to Ital, ale i oni umí vymyslet věci *smich* V tom rozvaděčí je celá řada pojistek, ale všechny jsou ,,běžné´´ válcové 10x38mm za pár kaček a to i ty, které jistí frekvenční měniče. Pouze před tu tiskárnu dali tyto speciály, a protože jsem je ještě na žádné mašině nepotkal, řeším proč zvolili tak nákladné jištění pro obyčejnou tiskárnu.

Třeba je tam prostě strčili a bylo to...

hodnocení

2x
Taky mi nějak uniká smysl superdrahé pojistky pro zařízení, které se běžně zapojuje do 16A jištěné zásuvky.
Osobně bych tam dal obyčejnou rychlou 8A 10x38 a neřešil.
hodnocení

Myšlenkami směřuji tímto směrem *smich* - jenže to by se musely vyměnit i odpínače, ty drahý pojistky mají takový ten ,,čudlík´´ aby to nešlo jen tak přehodit. Ale i tak to bude asi řešení ...

milanb
hodnocení

0x

V žádném případě nezasahuje do zapojeni. Výrobce tam ty pojistky dal z nějakého důvodu.

hodnocení

A ten důvod je ...?

hodnocení

0x

Pojistka: Catalog Symbol: LP-CC8? A typ tiskárny? Z popisu pojistky:

. VÝHODY: Lze použít tam, kde je zpoždění nebo
je nutná rychle působící pojistka, která usnadňuje výběr a
snížení zásob náhradních pojistek pro podstatné snížení nákladů.
Vynikající ochrana motoru
. Pro ochranu motorových obvodů s malým výkonem.
. Správné dimenzování může poskytnout ochranu typu "2"
pro řadiče motorů NEMA a IEC.
. Motory dostávají maximální ochranu proti vyhoření z
přetížení a jednofázové

hodnocení

Jde o tuto tiskárnu

pluriservice.it/...

ovšem uznejte že to ,, podstatné snížení nákladů´´ trošku nefunguje, když místo dvacky za dvě normál 8A pojistky vysolíte přes litr...

Je mi prostě divné, proč tiskárnu, kterou je možné zapojit normálně ,,do zdi´´ tudíž zásuvkového okruhu jištěného klasickým jističem, zde jistí tak zbytečně drahými pojistkami.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]