Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych ochránit 18650 baterii (3,6V - 4,2V) proti přepólování na PCB desce, abych neodrovnal ostatní elektroniku. Jakákoliv dioda nese ztráty v napětí a to už od 0,2V, což je problém, nechci ztráty v napětí už kvůli následnému nízkému napěti na baterii, kdy elektronika na PCB přestave brzy fungovat (ochrana proti vybíjení).
Dal by se použít P-FET dioda, ale tam vzniká taktéž ztráta. Dále mně napadlo použít diodu paralelně k vratné pojistce, ale mám obavy, že i ta vratná pojistka bude mít úbytek na napětí.
Potřebuji to na odběr max. 600mA a 1,4A.
Poradíte mně prosím?
Preco mate obavy z prepolovania na DPS? Ved 18650 je akumulator a snad sa nebude menit 2 x tyzdenne. Kto to bude menit?
Ak mate poziadavku na ochranu bez straty napatia, tak jedine poistka a dioda polovana v zavernom smere na strane spotrebica.
Mohu strašně moc poprosit, kterou diodu a pojistku zakoupit. Je tolik druhů, že sám bohužel nic "super" nenajdu.
Poistka musi vydrzat maximalny odber, vratane spiciek. Zacal by som sklenenou trubickovou 5 x 20mm, stoji to par halierov, pisete o prude 1400 mA, tak 1.6A rychlu (oznacenie F). Ked to nestaci, tak ist vyssie.
Dioda musi vydrzat skratovy prud chvilu, cize aspon na 10A - 20A trvaleho prudu, potom to ma spickovy prud aspon 150A, na zavernom napati nezalezi.
Hladajte schotky diodu 20A / 45V v puzdre TO 220, zvykne to byt znacene MBR 2045
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.