Mám ADSL internet, při bouřce mi i přes přepěťovou ochranu odejde modem a počítač. Za poslední rok mě to stálo 4 modemy a 2 pevné počítače. Sousedům vzdáleným 20 metrů se neděje nic. Může být chyba v kabelovém vedení? Mám tlačit na poskytovatele ať s tím něco udělá nebo je to zbytečné?
Máte lepší "zem" než soused... Přepětí projde cestou nejmenšího odporu.. Znám to, jedině před bouřkou vypnout vytáhnutím ze zásuvky, jak 230V tak i ADSL... Ale je to na ...ne vždy je někdo doma, když je zrovna bouřka... doplněno 14.07.21 19:56: Vy budete odpojen, uvidíte, jak dopadne soused...
Použil bych něco odsud google.com/... . Tím si vyloučíš, že potíže způsobuje dodavatel internetu a můžeš v klidu investovat do řádné plnohodnotné přepěťové ochrany vlastní el. instalace včetně hromosvodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.