Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřebuji zabezpečit správnou polaritu z baterie 18650 na nabízejí modul TP4056. Mám doma diodu M7, ale ta má úbytek napětí cca 650 mV, což v použití s LDO HT7833 je hrozná hloupost, kdy LDO funguje od 3,6V.
Jakou diodu SMD byste mně doporučili. Potřebuji alespoň co vydrží 500 mA.
Obavate sa vlozenia 18650 v nespravnej polarite?
Istit akumulator schopny dodat skratovy prud v desiatkach amperov musite v kazdom pripade. Cize namiesto diody v priepustnom smere, tam dajte poistku a opacne polovanou vykonnou diodou chrante zataz (stabilizator).
TP 4056 je nabijaci obvod, ked medzi toto a akumulator date diodu, rozhodite mu napatove urovne a nebude spravne nabijat. Napiste presne, co je vas ciel, podla toho sa da poradit viac.
Chci ochránit TP4056 proti přepolování z baterie, protože ten je jako první v obvodě a při testu se zahřál a odešel.
V podstatě chci napájet 3.3V zařízení z baterie pomocí LDO HT7833 a zároveň chci baterii nabíjet solární energií a na tohle chci použít TP4056.
Potřebuji ale co nejmenší úbytek napětí, ideálně nulový. Jenže jakákoliv dioda má úbytek, včetně případného P-FET diody
Myslím, že budeš mít smůlu... Úbytek na křemíkové diodě už je dle zátěže principielně cca 0,56-0,75V... U germaniové cca 0,3 - 0,4V... Ale germaniová je v dnešní době spíš už jen hrotová dioda co má řádově desítky mA a ještě není v provedení SMD... Pokud seženeš nějakou tak dej vědět, sám budu rád, už jsem takovou věc taky řešil...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.