Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení 3f motoru s převodovkou

Od: lmarek86 odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

chtěl bych se zeptat jak správně zapojit motor DKF 71N 054 s převodovkou 71LDS1 z obrázku 1. Svorkovnice na obr. 2 je zapojena do hvězdy. Jde mi o to, že jsem už takový motor měl (podobného výkonu s převodovkou) a při napojení na 380V normálně pár chvil jel (cca 20 vteřin). Taky byl zapojen do hvězdy. Když jsem ho ale vytahoval ze zásuvky, tak vyhodil pojistky a při následné kontrole svorkovnice byly z vynutí upálené 3 dráty. Nechci aby se mi stalo to stejné i s tímto motorem. Původní motor byl starší z bazaru. Tento je taky z druhé ruky, ale měla by to být nějaká nepoužitá uloženka.

Otázka je, jestli mi v zapojení pomůže motorový startér rele.cz/...

nebo jestli to můžu normálně zapojit napřímo do zásuvky. Chci to jako pohon pro mlýnek na maso.

Předem děkuji za odpovědi.

Zapojení 3f motoru s převodovkou
Zapojení 3f motoru s převodovkou #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

danecek*
hodnocení

5x

Těžko můžeme vědět proč ti zhořel první motor, ale tenhle rozhodně nechej zapojený na hvězdu a použití motorové spouště je více než vhodné. Nastav na ní proud 1,1A.

lmarek86
hodnocení

Ten původní nevím. Ale vážně mockrát děkuju za radu. Trochu jsem s tím počítal, ale radši se zeptám.

hodnocení

0x

Vždy je lepší zapínat motor přes nějaké jištění. Buď spouštěč, nebo nadproudové relé a stykač (pomocí tlačítek). Ten původní motor mohl mít špatně zapojení vývodů na svorkovnici.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]