Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak změnit či nastavit časové intervaly u zavl.hodin?

Od: flodur® odpovědí: 3 změna:

Mám s nastavením potíže, než budu hodiny reklamovat, chci se ujistit zda není chyba na mé straně.Je nutné předchozí nastavení resetovat? Kterou funkci nastavit jako první, frekvenci zavlažování otočením levého kolečka pro nastavení Jak často, poté doby zavlažování pomocí pravého otočného ovladače Jak dlouho případně na tom nezáleží. V návodu je uvedena,POZNÁMKA: Poprvé když spustíte časovač, začne zalévat až po uplynutí časové prodlevy. časové zpoždění je počet hodin, na které nastavíte zavlažování Jak často. Projeví se tato prodleva i při změně frevence po ručním zalévání?

Jak změnit či nastavit časové intervaly u zavl.hodin?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Osobně používám také časovač, ovšem podstatně odlišný. Ten má vlastní digitální hodiny a u tohoto nastavuji intervaly dnů, konkrétní hodinu zavlažování a délku zavlažování a to samostaně jako 2 programy. Ale není mi jasné, co a proč chcete reklamovat. Podle popisu a uvedených informací bych řekl, že, po vložení baterií, se u vás prvním kolečkem nastaví čas inetrvalu mezi zaléváním a druhým pak délka vlastního zalévání. A z toho zřejmě vyplývá, že po nastavení obou hodnot je nutné vždy počkat až do doby, kdy projde čas nastavený mezi intervaly na prvním kolečku. Tedy pokud nastavíte v 8 hodin ráno interval 12 hodin (8 hodin ráno- 8 AM, 20 hodin večer- 8 PM) pak k prvnímu spuštění dojde až v těch 20 hodin večer. Poté by se, na danou dobu, nastavenou na kolečku druhém, mělo spustit zavlažování. A žádný reset podle mne není nutný, ani po ručním spuštění, ani po přenastavení jednotlivých hodnot. Nemělo by to žádnou logiku. To je můj názor. Vyzkoušejte.

Případně si zkuste, konkrétní odstavce z návodu v angličtině, přeložit (v počítači). Důležité odstavce -věty třeba přepsat do Google překladače v počítači.

hodnocení

Díky za komentář nakonec jsem nefunkčnost časovače vyloučil z důvodu předřazeného vadného reduktoru tlaku.

Ještě jedna zkušenost s těmito časovači. Na vstupu- přívodu vody do časovače (horní aqua spojka), tak pod ní bývá umístěno poměrně jemné sítko, bránící vstupu nečistot do časovače. Po určité době provozu dochází většinou k vytvoření takového zeleného "šlemu", zřejmě z tvořících se nánosů řas v přívodních hadicích (/pokud jsou použity). Takže dochází k postupnému slábnutí proudu protékající vody, až nakonec k úplnému ucpání. Takže je potřeba občas toto kontrolovat a sítko zavčas čistit.

Jinak, nějak jsem z reakce nepochopil, o jaký problém s reduktorem tlaku, ve vztahu k časovači, šlo. Já "napájím" časovač tlakem vody cca 1,4-2,4 atm., z domácí vodárny RD a funguje bez propblémů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]