Nejste přihlášen/a.
U televizoru zn.Sony KDL 32 WE 615 WE 615 B se mi po 30 měsících používání na obrazovce na černém podkladu 3x zobrazí "SONY" a pak se změní barva kontrolky z bílé na červenou, která šestkrát problikne a tak v třívteřinovém intervalu bliká do nekonečna.Nepomohlo resetování(t.j.vytažení napájecího kabelu ze zásuvky) ani žádný jiný pokus o oživení.Po čtyřdenním odpočinku TV normálně naskočila, leč druhý den a v dalších dnech se už tomu tak nestalo.Je možné, aby byla příčina v nějakém studeném spoji, nebo je příčina někde jinde?
Děkuji za případnou radu.
Vesměs schválně poddymenzované chlazení nebo špatně zvolené kondenzátory, které ztratí kapacitu.
Většinou ty kondíky. Kupte s nízkým ESR a na 105C teploty. Také pokud se vejdou na vyžší napětí, aby nejely nadoraz.
Pak tu TV přežijou a bude sloužit dlouho.
...
To je takové kurvítko ve spotřebičích dnešní doby, aby to vydrželo pouze do záruky.
Obvykle elektrolytické kondenzátory. Zhruba se dají obvykle změřit bez vypájení, ale dost často mají odpovídající kapacitu, ale vysoký ESR. Kdo se v tom někdy hrabe, měl by mít alespoň jednoduchý měřák, kterým to otestuje, stačí i aliexpress.com/...
Tohle bych docela omluvil. Před půl rokem mi odešly po deseti letech kondenzátory v modemu. Chtěl jsem koupit něco s delší životností a byl jsem překvapený, že i známí výrobci zaručují jen 10 000 hodin. Teoreticky vzato je životnost zaručená na něco víc, než polovinu záruční doby. Prakticky vydrží mnohem déle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.