Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fosforové světlo

Od: duke* odpovědí: 4 změna:
Ahoj lidi. Mně a kamarádovi vrtá hlavou, jak vlastně funguje fosforové světlo například na analogových hodinkách? Proč to v noci svítí? Jak to funguje? To je nějaká chemikálie, která se vlivem světla"aktivuje"a v noci zpětně vyzařuje? Na internetu jsem to nikde nenašel. A druhá věc: jaká hloubka vody je 10 barů? Díky za odpověd.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dallda
hodnocení

0x
S fosforovym svetlem bych vedel pouze teoreticky a to radeji necham na nekom lepsim, ale hloubku z 10 baru lze urcit tezko. Ono totiz jednotka BAR je jednotka pro tlak, takze by sis musel vypocitat jaka hloubka odpovida tlaku 10 baru, ale ono to taky nebude uplne vsude stejne.
duke*
Hehe, to jsi mi teda poradil :))!
co se tyka tlaku, tak 4 bary je hloubka 30 metrů, 5barů je 40 metru +/-. Mrkni se na www.primar.sk/Pag/...

hodnocení

0x
a proc sviti? Asi je mirne radioaktivni (?)... je to docela zajimave. Trosku se to rozebira tady: www.meprolight.cz/... nebo bludicky na: projekt-cl.ujep.c/...*afro*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]