Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednice - 1 nebo 2 kompresory?

Od: teri* odpovědí: 18 změna:

Ahoj,

chystáme se pořídit novou lednici a přítel ji chce se 2 kompresory, o výhodách jsem už poučená. Ale co teď řešíme je, jaký je rozdíl mezi lednicí se 2 kompresory a lednicí s 1 kompresorem+elektroventilem (jedná se o lednice Whirlpool), popř. co byste mi doporučili, že je lepší a s jakým konkrétním typem lednice máte dobrou zkušenost?

Díky,

Tereza

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

filipecjiri*
hodnocení

4x

Zdravím

Mám ledničku GORENJE už šest let dvoukompresorovou nikdy jsem teda spotřebu neřešil naprostá spokojenost ěště jsem ji ani neslyšel pořádně běžet takže hluku moc nevidá ale co se mi na ni líbí je že kdykoliv můžu jednotlivě vypnout at mražák kdýž do něj nic není co se teda nestává moc často a druhá věc je když jedem na dovolenou a ženě toho moc nezbyde v ledničce tak ji na tři týdny vypnem a zbytečně nechladí pár věcí a mražák běží dál další lednice co budem kupovat tak bude opět 2 kompresorová.

teri*
hodnocení

a jaký teda může být rozdíl mezi dvěma kompresory a kompresorem+elektroventilem?

Milačku stačilo trochu hledat :D

Dělí chladicí okruh s jedním kompresorem na dva nezávislé a samostatně regulovatelné obvody _ jeden pro chladničku, druhý pro mrazák.

Zdroj: sporilek.cz/...

teri*
hodnocení

tak si něco vyber a je to :) víš že tomu moc nerozumim

hodnocení

2x

1 kompresor =mensi zdroj hluku. Treba na to mysliet, ked ju nebudete mat niekde v komore. A ak vam to financie umoznuju, tak mraznicku berte s prevedenim len NO FROST.

raadek*
Pro teri. Spotrebu u lednicky jsem meril mesic pri normalnim provozu. V prumeru odpovida uvedenemu udaji. R.

hodnocení

2x

poradna.ceskadomacnost.cz/...

doplněno 08.03.10 21:37:

Z tvojej strany by to chcelo upresnit. Volne stojaca, alebo vstavana, aky komfort by mala poskytovat, pre kolko clenov rodiny bude sluzit, kolko ste ochotni na nu minut ...Treba brat do uvahy aj dostupny znackovy sevis v mieste bydliska.

teri*
hodnocení

tak doplnuju: určitě volně stojící, nízká spotřeba, snadná údržba samozřejmě, zatím pro 2 lidi zatím, do budoucna pro více, takže aby taky nějakou dobu vydržela a cena do 15 tis.

a taky chci aby byla stejné značky jako pračka, který bude taky v kuchyni, mám zálusk buď na whirlpool nebo electrolux, prý lednice jsou nejlepší od těchto značek, a mám doporučení i na pračky. Servisy na tyhle běžné značky určitě budou i u nás

Jak já tak i rodiče mají doma vše od Electroluxu a ještě nebyl s ničím žádný problém. Rodiče mají lednici Elektrolux kupovanou ještě za bony v Tuzexu a jak se tehdy postavila tak tam do ted stojí a nikdo si ji nikdy nevšiml.

mkat*
hodnocení

1x

Neviem či mam pravdu,ale dva kompresory rovna sa dva krat väčšia spotreba-nie?

teri*
hodnocení

no asi to tak trochu je, třeba jsem nenašla dvoukompresorovou lednici v A++, ale jsou i A+ což je taky dobrý

kytka*

Toho se opravdu nebojte. Mrazák otvíráte kolikrát za den? Někdy ani jednou, že. Takže se skoro nezapne . Spotřeba je minimální.

doplněno 07.03.10 18:59:

Spotřeba je cca 075KW/24h

pavka76*

Kytko dovolim si opravit Váš údaj o spotřebě,asi to má být 0,75kW/24h pokud to tedy není nějakej ruskej model :)

teri*
hodnocení

měřil jste snad někdo skutečnou spotřebu? :)

kytka*

jasně čárečka někam utekla. :D 0,75kW/24h

kytka*
hodnocení

0x

Máme zanussi, s 2 kompresory a naprostá spokojenost.

mil®
hodnocení

0x

Máme několik let lednici Elektrolux s dvěma kompresory a bez problémů a poruch.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]