Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč foťák nechce fotit?

Od: gwendollyn* odpovědí: 11 změna:

Zdravím všechny, potřebujeme poradit ohledně digi foťáku značky Canon Power Shot A 200 - poslední dobou se okamžitě po vložení nabitých baterií objevuje hláška "Change the batteries" - a foťák nechce nic dělat. Koupili jsme fungl novou sadu baterií, pořádně nabili, vložili do foťáku - a totéž! Nevíte někdo, co s tím může být? Máme hodit foťák do popelnice a koupit jiný? Lze nějak zjistit, co je v nepořádku? Moc dík za rady!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

A dělá to i v případě, že do fotoaparátu vložíte nenabíjecí baterie?

gwendollyn*
hodnocení

Samonabíjecí manžel snad nezkoušel, foťák je koupený z druhé ruky, použitý, dřív fotil dobře, ale zdálo se mi, že ty baterky začínají pokaždé "docházet" docela brzo, ale jednoduše jsme je vyměnili za další nabitou sadu a zas to šlo. Nyní jsem byla v Sofii a nenafitila ani ň, okamžitě mi naskakovala hláška a to u obou sad. Řekli jsme si, že třeba baterky jsou už v tahu, koupili jsme nové, nabili - a to samé. Lze to někam odnést, aby se mrkli, jestli je to na vyhození nebo na opravu, nebo něco...?

gwendollyn*
hodnocení

Sorry- mělo být "nenabíjecí" ne "samonabíjecí" , samozřejmě :))

No tak to zkuste tam dát klasické alkalické baterie. Pokud ani to nepomůže, bude závada ve fotoaparátu.

pravdomluvny*

spider měl zřejmě na mysli, jestli je foťák opravdu na nabíjecí baterky - tedy na 2,4V. Protože může být na nenabíjecí, t.j. na 3V. Vy jste vždy používali jen nabíjecí? Máte na foťáku údaj o napětí baterií? Nebo v manuálu?

gwendollyn*
hodnocení

Hmm, na manuál můžeme klidně zapomenout , foťák byl koupený bez čehokoli (bohužel..), manžel našel nějaké info k němu na netu, to bylo ale vše :( , zkusíme tu prodejnu a třeba i jiný typ baterek, třeba to pomůže - je to moc divné, dřív fotil dobře, tedˇ to vypadá, jak by se ty baterky vždy vybíjely rychleji a rychleji. Díky za tipy!

kytka*

Ten foťák není nijak starý tip, třeba by Vám poradil někde v prodejně nějaký mladý prodavač. Mám dobrou zkušenost, ty kluci tomu fakt rozuměj. Poradit se , nastínit problém a uvidíte.Za to už nic nedáte.

hodnocení

1x

Hm muže to být i nabíječkou! pozor na to dnešní "super extra" rychlé nabíječky sice baterie nabijí ale ne dostatečně .. mel jsem stejny problem s fotakem byla to nejaka minolta... baterky se "plne" nabili ... byl na 4 tužkové .. při zapnutí si však foťák bral asi 4 A baterie tento rychlý napor (velikou zátež) nebyli schopné vydržet snížili svoje napětí díky zrejmě vysokemu vnitřnímu odporu a foťák se opět vypnul. Jestli mohu doporučit tak zkuste akumulátory SANYO eneloop ale kupte i s originalni nabiječkou meli by mít 1,5V jako klasická baterie a měli by být kvalitnější než klasické nabíjecí baterie.

pepyk93*
hodnocení

0x

Co reklamace...? ;)

kytka*

Šla bych se poradit do obchodu, bude to třeba maličkost, na kterou sami nepřijdete.

mkat*
hodnocení

0x

Skuste tam dat normalne 1,5 voltove baterie ale nejake kvalitnejšie.Myslim si že by ste snimi mohli nafotit viac zaberov.Až by to bolo o k tak si skuste opatrne prihnut kontakty na uchytenie baterii a znovu skusit nabijacie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]