Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám míchačku na 380V. Byl vadný vačkový spínač, tak jsem koupil nový. Byl u něho přibalen letáček (viz. příloha). Potřebuju aby se ta míchačka dala zapnout i na zpětný chod, takže přehodit fáze. Jenom trošku nechápu to schéma. Podle mě bych měl zapojit podle schématu "3~".
Takže Jednu fázi dám na kontakt 1, ten propojím s kontaktem 3. Druhou fázi přivedu na 5, tu propojím s kontaktem 7. Třetí fázi přivedu na kontakt 9.
Za vypínačem pak přípojím jednu fázi na 2 nebo 6, druhou na 8 nebo 4, a tu třetí 10?
Pokud si to myslím špatně, mohl by mě prosím nekdo podobně popsat jak to teda zapojit?
Jsem z toho docela zmatenej. Díky za radu.
Tebe mate to, že chceš dělat ještě propojky na svorkách přepínače.
Ty propojky, které jsou zobrazeny na schématu, znázorňují vnitřní propojení přepínače.
Takže ty nemusíš dělat žádné propojky. Ty pouze přivedeš vodiče L1; L2; L3 a připojíš vodiče k vinutí motoru U; V; W.
Když jsou na schématu nakreslené propojky, tak to znamená, že můžeš L1 připojit na kontakt číslo 1 nebo na kontakt číslo 3. Tyto kontakty jsou propojené, takže přepínač bude fungovat správně.
A protože se takto ptáš, tak si důkladně překontroluj všechny připojení vodiče PE.
To je pravda, ta propojka mi vypadla na stul ale nezjistil jsem co je to za vec. Ted uz to teda díky vám vím Takže je to v podstatě tak jak jsem to napsal, jen nemusím nic propojovat pokud tam je propojka. Vypínač jsem si samozřejme propípal měřákem, a fungovalo to, jen díky té vypadené propojce jsem mel zmatek z toho ze neseplo jedno propojeni. Tudíž, když tam tu propojku dám, bude to asi ok.
Vyskusajte to najprv bez motora a bez napatia, spravte si 6 kusov 10 cm vodicov, zapojte ich namiesto privodov do spinaca a vyvodov k motoru. Podstata zmeny smeru otacok je v zamene dvoch lubovolnych faz. Cize ked je spinac vypnuty, nesmie byt nic spojene na vystup. V polohe "1" sa musia vstupy pripojit na vystupy a ziadne vystupy nesmu byt spojene, to by bol medzifazovy skrat. Potom date polohu "2", opat ta ista kontrola a sucasne musite mat dva vystupy navzajom prehodene voci "1.
Este si vsimnite hned tu prvu vetu v navode, ako to ma zapojit kvalifikovana osoba (tu pozname tak, ze nepotrebuje poradnu).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.