Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křovinořez AKU ryobi 36v po 5min práce se zahřívá motor

Od: natalka odpovědí: 16 změna:
Dobrý den, přítel si koupil Aku křovinořez ryobi ve slevě o 3tis korun peva.cz/... levněji a měl radost,že nebude muset míchat benzín a poslouchat kecy od sousedů. Křovinořez má 5kg takže i pro mě, jenže... Při sekání se motor poměrně rychle zahřeje a při delším sekání se vypíná.Jeenoduse máte vysoké otáčky a najednou to utne na 0. Potřebovala bych poradit jak mám sekat nevysokých otáčkách nebo středních? Nejde mi o spotřebu ale aby to chvilky vydrželo sekat bez vypínání. Cena byla z 11tis na 8tis. Děkuji Hanka

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zkusil bych napsat email nzeptat se jestli je to normální popřípadě zkusit reklamaci. Ideálně natočit aby to bylo vidět..

doplněno 02.07.21 08:01:

Ještě dodám že mi v práci máme maličkou strunovku na trávu kolem plotu a stromečků a tak. Taky od ryobi viz odkaz - smnaradi.cz/...

A žádný takový problém s ní nemáme. Jednou odešla normální sekačka tak jsem s ní sekal plácek tak 10x10m kde se nechala tráva dost narůst. Nějakých 20cm a to prdítko si stím docela poradilo. Jen se nesmí zajet rychle do hustější trávy. Ale posekalo to a bez vypínání. Tudíž si spíš myslím že je chyba ve stroji. Popřípadě to držte stále v otáčkách jak se píše níž. :)

hodnocení

3x
Přečetl jsem asi deset nabídek a recenzí... výkon motoru velká neznámá... vypínání tepelnou ochranou běžné, jedině na nižší otáčky. Určeno na malou trávu okolo obrubníků, stromů apod., taková dražší hračka na travičku.. buď se s tím smíříte, nebo reklamace a vrácení peněz ...s nejistým vysledkem
hanka2
hodnocení

Předem se omlouvám za Natálku,to je dcera a nějak se mi tam připletla v našeptávači. Každopádně jsme si stěžovali na firmě a pan jasně naznačil naší neschopnost a zkušenost sekání s křovinořezem ať benzínem či Aku. Teď jsme oba poměrně překvapení. Pan Boby píše v otáčkách ,ale to jsme se právě báli,že se to rozletí tocky má 10tis /min. Stejně jako benzinovým tak i Aku se má držet ve vysokých otáčkách podle pana odborníka. Ještě zkusíme dvou ramenný nůž, který nám doporučil.pak tam vědět Hanka

hodnocení

0x

Zde máte důkaz, že se nevyplácí kupovat něco jen proto, že to je levnější. Prostě to má malý výkon a proto se to hřeje a vypíná. Málo se to prodávalo, tak to zlevnili. Někdo se vždy nachytá.

hodnocení

0x

Benzínový vyžínač zpravidla používá motor s výkonem 1000 W a více, to z bateriového běžně nedostanete, proto od něj ani nemůžete čekat srovnatelné výsledky.(Hledal jsem parametry motoru tohoto vyžínače, ale nenašel, ale odhaduji, že to bude mezi 60..150 W. Oni to často raději neuvádějí, protože ten propastný rozdíl výkonů by přemýšlivějším vrtal v hlavě. To se týká i bateriových vysavačů, pil a podobně. ) Je potřeba udělat vše pro to, aby motor nebyl při práci tolik zatěžován, tedy když to jde, sekat velmi dobře naostřeným trojzubcem, když je potřeba struna, tak radšji tenší a s jádrem, nebo spíš hlavu s plastovými noži. Při práci pak nemúžete rychle zajet do hustíé trávy, ale musíte ji "ukrajovat" pomaleji a po užších proužcích záběru. Obecně je takové bateriové provedení vhodné pro menší plochy méně husté trávy kolem cchodníku a podobně, není to dělané a nemá to výkon na větší hustě zarostlé plochy.

doplněno 02.07.21 00:52:

To boby: Prosím o nějaký odkaz, kde akupila dokáže hodinu řezat stromy stejně rychle, jako benzínová pila.

doplněno 02.07.21 01:23:

Také musíte pochopit, že to není tak, že by takový výkonný stroj nešel vyrobit (včetně té pily), ale musel by výrobce všechny komponenty patřičně nadimenzovat, což se zde zjevně nestalo, Tedy pokud do té pily osadí elektromotor patřičného výkonu a silnou baterii, tak pár desítek minut bude taková pila schopna s patřičně výkonnými bateriemi slušně řezat. (Mimochodem na akupily se právě kvůli nížšímu výkonu běžně montují užší žetězy, kde k řezu stačí menší výkon, ale řetěz má kratší životnost.) Ale akupila se typicky provozuje jinak, než křovinořez, řez trvá jen několik sekund, po které je potřeba wýkon stovky Watů a pak se manipuluje. Když se podíváte na parametry slušnějších výrobců, tak tam píší typicky třeba jen "66 řezů hranolu 150 x 150 mm", víc to na tu baterii nedá (větší, než má tento křovinořez ). A nenechte se mást, přestože to tak nevypadá, motorová pila potřebuje cca stejný výkon, jako křovinořez v husté trávě se strunou se širším záběrem.

Ale u tohoto křovinořezu výrobce uvádí jen, že baterie má 36 V, 4 Ah a je schopen pracovat "Až" 90 minut ("Až" je nezbytné slůvko u všech bateriových zařízení, včetně dojezdu elektromobilů). Ten akumulátor tedy dá 144 Wh, tedy po dobu 90 minut trvalých 96 W. To je s běžným křovinořezem nesrovnatelné. Ale to jsme jen u baterie. Dále tu máme motor a elektroniku. A pokud tyto se přehřívají a vypínají, a dle netu zcela běžně, pak je jasné, že výrobce tuto část poddimenzoval. Prostě je to šmejd za 10 000.

Proto moje rady vedly k tomu, že pokud někdo chce tuto sekačku používat, musí jí maximálně odlehčit použitou hlavou i způsobem práce.

boby
hodnocení

Pak nechápu že Aku pila dokáže uřezat strom úplně bez problémů,vidím problém v chlazení motoru. Kdyz řezete s pilou tak na plný výkon,a tam bude asi problém u Natalky. Bateriový křovinořez z elektromotorem se musí provozovat v plných otáčkách aby se stíhal chladit motor. Kdyby se v autě točil ventilátor na poloviční rychlost tak taky nebude tak účinný jako když jede na plno tam vidím problém s přehříváním.
hanka2
hodnocení

No právě a řezat dřevo je určitě náročnější než tráva s tím s Vámi souhlasím. Zkusíme ten jiný nůž a sekat ve vysokých otáčkách,ale co jste psal dává smysl.
boby
hodnocení

Tomkk: jasně že se to nedá srovnat s benzínem když i obyč křovinořez třeba Deamon řeže větve pilovym kotoučem,ale dotaz byl s přehříváním motoru tak reakce byla držet plnej knedlík aby se motor ochladil. Bldc motory mají větší životnost a provozní teplota je kolem 60stupnu a to na tom neudrzite ruku,jenže to není na džungli. Vraťte krovinacek a kupte si normální kvalitní čtyřtakt,ten už tak neřve. Miluju když přijedu z noční a borci se snad domluví a odevzdat Drrr Bzzz děs. To spím se spuntama.
boby
hodnocení

Tomkk: jasně že se to nedá srovnat s benzínem když i obyč křovinořez třeba Deamon řeže větve pilovym kotoučem,ale dotaz byl s přehříváním motoru tak reakce byla držet plnej knedlík aby se motor ochladil. Bldc motory mají větší životnost a provozní teplota je kolem 60stupnu a to na tom neudrzite ruku,jenže to není na džungli. Vraťte krovinacek a kupte si normální kvalitní čtyřtakt,ten už tak neřve. Miluju když přijedu z noční a borci se snad domluví a odevzdat Drrr Bzzz děs. To spím se spuntama.
Ještě dodám že jenom baterie se prodává za 5tis takže co stojí zbytek. Hračka na baterky pro dospělé.

makk
hodnocení

0x

V tom odkazu v popisu je napsáno "Spínač pro nastavení rychlosti pro delší dobu chodu", tak by ta rychlost nějak měla jít nastavit.

V dnešní honbě za co nejnižší cenou je to normální (např. i u vysavačů), motor prostě není dělaný na trvalý chod. Podle mě by na to ale měl prodejce upozornit v popisu výrobku a v opačném případě máte nárok na vrácení zboží.

hanka2
hodnocení

Ano to tam je, ale tím myslel přidávat a ubírat plyn jako u benzínu.
kalimero
hodnocení

No jistě že to tam je ,sekačku na trávu s pojezdem zapnete a hotovo,ale tady se pěkně přidává a ubíra . Odezva je o dost delší ne už ubenzinu.Roztocit a sekat a nezkoušet roztáčet v trávě ! Motor se přetěžuje a tepelná pojistka zareaguje ihned.

asd1
hodnocení

0x

Podle popisu to bude vlastnost... = slabá srágora na běžný sekání nepoužitelná, dobrý leda na dosekání krajů, kolem kytek apod.

Pokud to je z e-shopu do 14 dnů tak nejlíp odstoupit od smlouvy = vrátit... Že neumíš sekat jsou jen kecy prodejce aby jste si to nechali a nemusel vracet prachy...

kalimero
hodnocení

Hanka: tento přístroj máme rok bez problémů. Jen se zeptám,jestli jste namazali úhlovou převodovku. Po koupi je převodovka suchá tak pozor!namazat! mazivo seženete v obchodu zahradní techniky. Používám z práce zelenou tuhou vazelínou,ale název neznám. Tento stroj je lepší nazivat travinořez.Nema pevnou rotační hřídel ale pružnou myslím 4hran. Seká se dvou ramennym nožem. Seká se od shora dolů nikoliv podtinat. Nižší porost ideálně struna max 2mm. Motoru se nebojte,je tam tepelná pojistka. Vysoká tráva - vysoké otáčky. Hlavně mazat! 10tis to/min.
hanka2
hodnocení

Pane jo to sem nevěděla a nikde to není napsané. Musím říci přítelovi ,aby to koupil a namazal. Kalimero: můžete udělat video? Hrozně by mě zajímalo co to poseká
kalimero
hodnocení

Tak to se nemůžete divit že se to přehřívá když to nenamazete lidí... Poseká to dost a video mám z akce natočené,jenže tam toho není moc vidět a mobil sem měl opřený o staré okno. Baterie vydrží 30min pod zátěží.motor byl po celou dobu vlažný a nevypla se ani jednou tepelná pojistka.Hodim sem odkaz na YouTube.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]