Nejste přihlášen/a.
Zkusil bych napsat email nzeptat se jestli je to normální popřípadě zkusit reklamaci. Ideálně natočit aby to bylo vidět..
Ještě dodám že mi v práci máme maličkou strunovku na trávu kolem plotu a stromečků a tak. Taky od ryobi viz odkaz - smnaradi.cz/...
A žádný takový problém s ní nemáme. Jednou odešla normální sekačka tak jsem s ní sekal plácek tak 10x10m kde se nechala tráva dost narůst. Nějakých 20cm a to prdítko si stím docela poradilo. Jen se nesmí zajet rychle do hustější trávy. Ale posekalo to a bez vypínání. Tudíž si spíš myslím že je chyba ve stroji. Popřípadě to držte stále v otáčkách jak se píše níž.
Benzínový vyžínač zpravidla používá motor s výkonem 1000 W a více, to z bateriového běžně nedostanete, proto od něj ani nemůžete čekat srovnatelné výsledky.(Hledal jsem parametry motoru tohoto vyžínače, ale nenašel, ale odhaduji, že to bude mezi 60..150 W. Oni to často raději neuvádějí, protože ten propastný rozdíl výkonů by přemýšlivějším vrtal v hlavě. To se týká i bateriových vysavačů, pil a podobně. ) Je potřeba udělat vše pro to, aby motor nebyl při práci tolik zatěžován, tedy když to jde, sekat velmi dobře naostřeným trojzubcem, když je potřeba struna, tak radšji tenší a s jádrem, nebo spíš hlavu s plastovými noži. Při práci pak nemúžete rychle zajet do hustíé trávy, ale musíte ji "ukrajovat" pomaleji a po užších proužcích záběru. Obecně je takové bateriové provedení vhodné pro menší plochy méně husté trávy kolem cchodníku a podobně, není to dělané a nemá to výkon na větší hustě zarostlé plochy.
To boby: Prosím o nějaký odkaz, kde akupila dokáže hodinu řezat stromy stejně rychle, jako benzínová pila.
Také musíte pochopit, že to není tak, že by takový výkonný stroj nešel vyrobit (včetně té pily), ale musel by výrobce všechny komponenty patřičně nadimenzovat, což se zde zjevně nestalo, Tedy pokud do té pily osadí elektromotor patřičného výkonu a silnou baterii, tak pár desítek minut bude taková pila schopna s patřičně výkonnými bateriemi slušně řezat. (Mimochodem na akupily se právě kvůli nížšímu výkonu běžně montují užší žetězy, kde k řezu stačí menší výkon, ale řetěz má kratší životnost.) Ale akupila se typicky provozuje jinak, než křovinořez, řez trvá jen několik sekund, po které je potřeba wýkon stovky Watů a pak se manipuluje. Když se podíváte na parametry slušnějších výrobců, tak tam píší typicky třeba jen "66 řezů hranolu 150 x 150 mm", víc to na tu baterii nedá (větší, než má tento křovinořez ). A nenechte se mást, přestože to tak nevypadá, motorová pila potřebuje cca stejný výkon, jako křovinořez v husté trávě se strunou se širším záběrem.
Ale u tohoto křovinořezu výrobce uvádí jen, že baterie má 36 V, 4 Ah a je schopen pracovat "Až" 90 minut ("Až" je nezbytné slůvko u všech bateriových zařízení, včetně dojezdu elektromobilů). Ten akumulátor tedy dá 144 Wh, tedy po dobu 90 minut trvalých 96 W. To je s běžným křovinořezem nesrovnatelné. Ale to jsme jen u baterie. Dále tu máme motor a elektroniku. A pokud tyto se přehřívají a vypínají, a dle netu zcela běžně, pak je jasné, že výrobce tuto část poddimenzoval. Prostě je to šmejd za 10 000.
Proto moje rady vedly k tomu, že pokud někdo chce tuto sekačku používat, musí jí maximálně odlehčit použitou hlavou i způsobem práce.
V tom odkazu v popisu je napsáno "Spínač pro nastavení rychlosti pro delší dobu chodu", tak by ta rychlost nějak měla jít nastavit.
V dnešní honbě za co nejnižší cenou je to normální (např. i u vysavačů), motor prostě není dělaný na trvalý chod. Podle mě by na to ale měl prodejce upozornit v popisu výrobku a v opačném případě máte nárok na vrácení zboží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.