Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíjení fotoaparátu Olympus µ-7040

Od: radim05 odpovědí: 6 změna:

Originální nabíječka akumulátoru fotoaparátu má výstup 5 V/500 mA. Mohu použít nabíječku od mobilu, abych nemusel mít na cestě více nabíječek, když ta od mobilu má výstup 5 V/1 A? Nezničím tak fotoaparát nebo akumulátor v něm? Díky za radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ne. Údaj o proudu je maximální proud, kterým lze nabíječku zatížit. Nabíjecí proud fotoaparátu je při daném napětí zcela jistě menší.

radim05
hodnocení

Díky za radu, už jsem to i vyzkoušel a funguje to bez problémů :)

hodnocení

2x

Ničeho se nebojte, podstatné je to napětí (5 V). Baterie ve foťáku si vezmou jen takový proud, který pro nabití potřbují. Ovšem při použití nabíječky, která by nebyla schopná potřebný proud dodat se může nabíjení zpomalit, případně by nabíjení vůbec neproběhlo.

radim05
hodnocení

Díky za radu, už jsem to i vyzkoušel a funguje to bez problémů :)

aladar
hodnocení

0x

Nevím, jak je konstruován zrovna tento typ fotoaparátu. Co jsem u foťáků poznal já, tak bylo možno vnějším zdrojem napájet aparát, ale přitom se nenabíjela baterie, ta šla nabíjet jen mimo. Doporučuju prověřit.

radim05
hodnocení

Tady u toho fotoaparátu se nabíjí baterie přímo uvnitř foťáku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]