Mám málo místa ve smartmobilu tak jsem vložila SD kartu a nevím co dál je nutno ještě udělat, aby to fungovalo tak jak má. Co znamená volba/dotaz jestli to chci "naformátovat"? Karta je nová,čistá. Chci jen navýšit o několik GB kapacitu.
Dobrý den, u nové SD karty volte naformátování. Zdravím!
doplněno 26.06.21 00:28:
ev - novou SD kartu (bez uložených souborů) takto připravíte pro příjem dat. Formátováním SD karty, kde již data (soubory) jsou, vše vymažete a o data přijdete.
Pokud půjdou tak samozřejmně taky a vůbec všechno co je a půjde přesunout z interní paměti.
Pokud nepůjdou samotné aplikace přesunout (jakože asi nepůjdou), tak alespoň v nastavení konkrétní aplikace nastavit kam má ukládat data. Např. mapy.cz mám nastaveno pro offline mapy ukládat na kartu SD.
Co se týče co přesunout. Aplikace bych nechal na interním úložišti telefonu. Na SD kartu bych přesunul ty věci, který bych ozelel pripadne, fotky, filmy, hudbu apod. Tyhle věci mám zálohování i na jiném zařízení. Důvod je, že je větší šance že sd karta umře, přestane fungovat, než celý telefon. Konkrétně mám odešla mSD od Samsung, 64GB, dokonce 2 karty, asi stejná špatná série.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.