Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zalomený konektor

Od: tata87 odpovědí: 3 změna:
Dobrý den mám insportline.cz/...
A bohužel se dceři podařilo při nabíjení když jsem byl na zahradě to že neposlechla zapla koloběžku (power- 5s držet) nelze to nijak uzamknout a prostě si chtěla hrát i když neměla a věděla že se to nabíjí a prostě byla zapojená v zásuvce a zmáčkla plyn naštěstí na ní nestála a nestalo se jí nic ale držela to dostatečně dlouho aby se konektor (pouze vnitřek zalomil a "slepilo"se to nějak nebo jak to nazvat) ještě tam bylo stáhnuté očko kolem konektoru (viz fotka 2 stříbrné očko dole) a to očko jde sundat sice dost blbě a musí být opatrný člověk ale co s tím konektorem ne nabíječky ale koloběžky dotknout se toho nemůžu ať mě to nepokope nebo to nespálím ale zajímá mě zda to můžu sám vyřešit bez servisu nebo elektrikáře sám doma že bych rozebral kryt a rozpojil baterku z obvodu a doufal bych že tam nebude nějaké zbytkové napětí jelikož když to je spojené vše (baterie a ovládání uvnitř) a já bych se to pokusil sundat mohl bych spálit desku a kdo ví co ještě
PS: PROSÍM jen odpovědi přímo k vyřešení otázky nepište mi že si mám hlídat dceru a dávat na ní více pozor vím že kdyby se jí něco stalo tak bych si to neodpustil ale bohužel stává se tyhle ... "Skvělé"situace děkuji za ochotu a pomoc

Zalomený konektor
Zalomený konektor #2
Zalomený konektor #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

2x
Povolit/vyšroubovat převlečenou maticí a vytáhnout konektor z koloběžky, půjde to za obvodu konektoru, postačí kombinačky a podobné. Poté sundat silikon z konektoru a dostat se na jednotlivé piny (zde by mohl zůstat zbytek drátku i se správnou barvou) a správně připájet kabel a znovu vše slepit. Nezapomenout zapertlovat zpět převlečenou matici. Nevidím v tom až takový problém.
Ale vzhledem k dotazům a strachu se do toho nepouštějte.

tata87
hodnocení

A do servisu se mi to taky moc nechce vozit jelikož ten konektor který se "slepil" (nic se neulomilo zajiskřilo to a naštěstí se přetrhly dráty k nabíječce) a díky tomu je to dost nebezpečné a pod proudem a dokud je baterie v obvodu zapojená může to někoho pokopat nebo stačí aby něco vodivého na to spadlo a chvilku se to tam drželo a spálí se to

hodnocení

0x
Z těch foto se moc poznat nedá, chtělo by to aspoň trochu zaostřit; a podle popisu poruchy to sám neopravíte... buď pozvete někoho znalého věci, nebo ten nechtěný servis...nic víc, nic míň...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]