Zdravím. Máma mi dnes řekla že hřeje plast mezi mrazákem a lednicí nevíte jestli je to normální? Je to Beko cca 190cm. Dole je mrazák nahoře lednička a v tom předělu mezi mrazákem a ledničkou je teplý že se to teplo přenese i na těsnění. Je to normální nebo ne? Popřípadě čím by to mohlo být? Mockrát děkuji
Nezapomeňte, že lednička je především výrobník tepla. Teplo které se odebere vnitřnímu chlazenému prostoru se musí rozptýlit do okolí, proto má lednička i mrazák vzadu ta žebra.
U některých ledniček může být topný článek, který ošálí termostat při provozu v místnosti s teplotou pod 15 stupňů (jinak by lednička nespínala). (Taková funkce se zapíná přepínačem na ledničce.)
Já měl a mám jiný problém: Koupil jsem před časem novou lednici s mrazákem. Samozřejmě větší než původní, jak to bývá!
Předem jsem si ji v prodejně změřil. V kuchyni jsem potom musel o trochu zkrátit pracovní desku, pod ní spodní skříňku, a samozřejmě i tu vrchní, nad lednicí. Tu vrchní o dost, aby mezi ní a ledničkou mohl odcházet teplý vzduch zezadu.
Teď pointa příspěvku : Ta lednička nevyzařuje teplo ze zadní strany, ale z obou boků! Naštěstí na straně od zdi zůstala asi centimetrová mezera od vrchu až dolů, a na druhé straně je volný bok v prostoru mezi prac. deskou a vrchní skříňkou. Chladí, a nějak moc nežere...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.