Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je normální teplý plast u ledničky?

Od: teplalednicka odpovědí: 7 změna:
Zdravím. Máma mi dnes řekla že hřeje plast mezi mrazákem a lednicí nevíte jestli je to normální?
Je to Beko cca 190cm. Dole je mrazák nahoře lednička a v tom předělu mezi mrazákem a ledničkou je teplý že se to teplo přenese i na těsnění. Je to normální nebo ne? Popřípadě čím by to mohlo být? Mockrát děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

afaf
hodnocení

4x

Tak jsem šla ochmatat svoji lednici Beko a ten dělící plast je zepředu taky teplý a těsnění mrazáku je nahoře taky teplé. Nemáte zač.

teplalednice
Zdravím. Mockrát vám děkuji za ujištění. Myslel jsem si to ale máma mi nevěrila. Jste hodná díky. :)

hodnocení

2x

Nezapomeňte, že lednička je především výrobník tepla. Teplo které se odebere vnitřnímu chlazenému prostoru se musí rozptýlit do okolí, proto má lednička i mrazák vzadu ta žebra.

hodnocení

0x

Stejná lednička, stejné hřátí ;)

lednice
Zdravím díky za zprávu jsem rád že to není chyba. Myslel jsem si to. Děkuji pěkný den

someona
hodnocení

0x

U některých ledniček může být topný článek, který ošálí termostat při provozu v místnosti s teplotou pod 15 stupňů (jinak by lednička nespínala). (Taková funkce se zapíná přepínačem na ledničce.)

hodnocení

0x
Já měl a mám jiný problém:
Koupil jsem před časem novou lednici s mrazákem.
Samozřejmě větší než původní, jak to bývá!

Předem jsem si ji v prodejně změřil.
V kuchyni jsem potom musel o trochu zkrátit pracovní desku, pod ní spodní skříňku, a samozřejmě i tu vrchní, nad lednicí. Tu vrchní o dost, aby mezi ní a ledničkou mohl odcházet teplý vzduch zezadu.

Teď pointa příspěvku :
Ta lednička nevyzařuje teplo ze zadní strany, ale z obou boků! Naštěstí na straně od zdi zůstala asi centimetrová mezera od vrchu až dolů, a na druhé straně je volný bok v prostoru mezi prac. deskou a vrchní skříňkou.
Chladí, a nějak moc nežere...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]