Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem podnikatel a prosím o radu s nastavením soukromého telefoního čisla.
Jak se dá zařídit, že když Vám někdo volá tak se místo neznámého telefoního čísla zobrazí jméno firmy, restaurace nebo jiného instututu jako třeba T-mobile, Raiffeisen bank, Turbo pizza atd...
Předem děkuji za rady.
Díky za odpověď, každopádně účet na googlu i s telefoním číslem mám, dnes jsem zakládal i firmy.cz tak doufám že to pomůže.
Možná mi něco uteklo, ale taková možnost vůbec existuje? Ať mi volá kdokoliv, koho nemám uloženého, vždycky vidím jenom číslo a i když volá někdo, koho uloženého mám, číslo vidím.
Omlouvám se, že to asi není odpověď.
Dělají to nové telefonní programy pro Android - zjišťují si z Internetu telefonní čísla. Už když vlezu do kontaktů a začnu psát, tak mi kromě mých kontaktů vyskakují i ty dotažené kontakty. Ale pro paranoiky - jde to kdei vypnout.
Poznámka: Jak je to u Ohryzkářů, to opravdu nevím.
To pak ale není ani tak nastavení čísla podnikatele či zařízení něčeho z jeho strany, jako spíš nastavení (chytrého) telefonu zákazníka.
Ehm... jak bych to slušně okomentoval... A odkud si myslíte, že to ten telefoun bere? Věští z křišťálové koule? Musí to prostě někde na Internetu najít, pokud to číslo nenajde tak logicky nemůže nic zobrazit
@arne1, tak klidně neslušně, nic to nezmění na tom, že každý píšeme o něčem jiném.
Vím, že SMS zprávy jdou posílat "bez čísla", jménem organizace, např. Zásilkovny, České pošty, Vlády ČR, PPL... Přičemž odesílatel je stejný na všech zařízeních, od starých Nokií až po nejnovější smartphony. Tak taky chápu otázku.
Pokud vím, tohle u hovorů nejde. Jestli jde, tady o tom, zdá se, nikdo neví. To, že se nějakým způsobem na moderním chytrém telefonu spáruje číslo se jménem, ať už je zdroj informace telefon, cloud, SIM karta, internet nebo křišťálová koule, je něco úplně jiného a vlastně neužitečného, protože kdekdo takové zařízení nemá a ani ten, kdo má, nemusí mít danou funkci zapnutou.
Tuto funkci jsem na telefonu nikdy nezapínal ani nikdy neřešil a přesto když mi volá T-mobile, nějáký dopravce jako třeba DPD nebo Dámejídlo, tak se mi místo telefoního čísla zobrazuje jméno firmy.
Telefon mám starý 1 rok, ale stál měl 2 000,- a tak si myslím, že už to u novějších smartphonů bude standartem.
Každopádně pořád nevím, kde se tato funkce dá nastavit tak, aby mne klienti viděli místo číslem tak jménem firmy.
A nenastavuje se něco takového náhodou u mobilního operátora s tím, že to musí tak mít nastavené volající strana? Já např. u VoIPu mám možnost si nastavit přes administraci u VoIP operátora aby se volanému zobrazovalo místo mého VoIP čísla moje mobilní číslo. Něco takového by možná mohlo jít nastavit i u mobilních opetrátorů s tím, že tam možná půjde zvolit zobrazování nějakého textu např. názvu firmy. Stejně tak jde nějak asi u operátora nastavit skryté číslo kde se pak volanému nezobrazí číslo toho kdo mu volá. Zkusil bych se proto na to zeptat na infolince mobilního operátora.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.