Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příliš dlouhý kabel / spojení RJ45 - vadí počasí?

Od: reptak odpovědí: 28 změna:

Dobré ráno. Elektrikář nám včera venku zapojoval kameru a nevím jestli to nešlo udělat lépe: z fasády mám vyveden RJ45. Na ten má kamera zástrčku na delším kablíku, čili elektrikář nacvakl koncovku na vyvedený RJ45 z domu a připojil. Jenže to spojení (kablík v zástrčce) teď visí u kamery, což nevypadá nic moc a hlavně nevím, jestli tomu nevadí počasí. Asi jako na obrázku dole:

Příliš dlouhý kabel / spojení RJ45 - vadí počasí?

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Osobně bych spoj umístil buď v krabici, nebo, pokud je místo "pod kamerou", tak tam. Na spoj bych použil smršťovací bužírku, v obou případech. Jedná se o kameru pro venkovní prostředí? Můžete dát typ?
doplněno 17.06.21 08:12: Podívejte na obrázky kabelmanie.cz/... kabel kamery vychází z pod držáku. Je to u Evolveo stejné? Pak měl přívodní kabel ze stěny "vycházet"pod držákem kamery, a tím by bylo vše vyřešeno.
reptak
hodnocení

Díky, ano kamera venkovní je, to jen ten spoj mě trápí (neviděl jsem, že by někdo měl takto spoje a dlouhý kabel vidět, většinou vidím jen kameru a kabel do zdi). Typ je evolveo d04.

reptak
hodnocení

To možné není, pod ten držák se ten tlustý díl (konektor) nevejde.

hodnocení

1x

Tomu konektoru ani kabelu počasí rozhodně neprospěje a tohle provedení považuju za fušeřinu. Kabel se většinou spojuje v krabici vedle kamery, případně ve zdi pod držákem kamery. Mám sice jinou kameru, ale prodali mi k ní i jakousi podložku, do které se konektory schovají, takže jsou chráněné a nikde nejsou vidět.

doplněno 17.06.21 08:05:

Tyhle podložky nejsou určené pro Vaší kameru, takže jen pro ilustraci, jak to může vypadat.

doplněno 17.06.21 08:29:

Ještě doplním obrázek, jak to mám udělané já. Kamery jsou ale na chodbě domu, takže stačí běžné. Vy byste měl mít vodotěsné.

Příliš dlouhý kabel / spojení RJ45 - vadí počasí? #2
reptak
hodnocení

Tady bohužel k tomu nic nebylo, a ve zdi žádná krabice není, pouze z fasády vyvedený kabel, takže elektrikář asi neměl moc na výběr :(

Jak "neměl na výběr"? *sok* Ta krabice samozřejmě není součástí kamery, tu tam měl nainstalovat (zazdít) on!

reptak
hodnocení

Děkuji moc. Pokusím se takovou podložku sehnat, pokud to bude možné. Úplně ideální by byla kamera která konektor na RJ45 přímo v sobě, ale stejně už mám tyto :(

Ad krabice ve zdi: tak ono je to na zateplené fasádě, a chtěl jsem to po něm "připojit", tak asi proto to nechal takto.

hodnocení

0x
Dokumentaci k té kameře máte, tam musí být uvedeno do jakého prostředí je určena.
reptak
hodnocení

Ano kamera je do venkovního prostředí (Evolveo D04), jen mě překvapilo, že nikde jsem u nikoho neviděl, že by jim takhle visely kablíky kolem kamer. ALe když ven koukal jen RJ45, tak předpokládám, že i kdyby se zkrátil kabel u kamery a znovu nacvakla zástrčka, stejně bude spoj venku,

Tahle jak to mate nakreslené všechna voda bude stékat do konektoru.
Já bych dal pod kameru alespoň malou krabičku na povrch a kabely prostrčil spodem.
reptak
hodnocení

Díky, a je to možné nějak vyřešit bez sekání do zdi? Něčím přicvaknout, nějaký kryt.

Krabičku přišroubovat.
Nebo naohíbat kousek plechu do U a udělat stříšku a zároveň přîchytku pro konektor.
reptak
hodnocení

Achjo, díky. Doufal jsem, jestli neexistuje něco, co koupím a do čeho ten úsek uzavřu. Vodotěsné spojky na RJ45 jsem našel, jenže ty jsou na spojení dvou kabelů, takhle na konektor, který je napevno od kamery, to je blbý.

Jak radí nonek, smršťovácí bužírku s lepidlem, tu mají v každém velkoobchodu elektroinstalačním materiálem.
Zafouknout horkovzdušnou pistolí.
111®

tak do toho bych určitě nešel,nž to uděláš, představ si jak to budeš rozebírat. jedině ustřihnout oba konce...jak už jsem psal, níže, musí to jít zapojit přímo do kamery! ta redukce na POE tam být nemusí,když to nemá samostatný napájecí zdroj a je to napájeno po LAN kabelu...

když už tak viditěsnou krabičku na stěnu, dělá se malá a dotěsnit vstupy medvědím lejnem nebo silikonem

reptak
hodnocení

@111 Podívám se, ale pochybuji...

Samozřejmě že když to půjde do kamery přímo to bude nejlepší možnost.
Krabičku jako druhou možnost ale tazatel nic dalšího přivrtávat nechce.
Tu smršťovacku jako poslední spolehlivou možnost.
111®

to prostě jít musí, buď tam samice je, a pokud jsou dráty napevno tak LAN také napájet, nebo doosadit samicí LAN, myslím si že je tišťák univerzální pro oba typy montáže a pro externí napájení je soplněn tou redukci. která má stejně na konci RJ45samce mám to na WiFině..

111®
hodnocení

0x
Osobně bych kameru rozebral a kabel zapojil přímo, ten mezikus tam být nemusí, ten je pro externí napájení

111®
hodnocení

0x

podle toho typu co jste uvedl se nedá najít návod, myslím siže konektor bude i uvnitř..

reptak
hodnocení

Tak bohužel, kabel vede natvrdo dovnitř.

111®

pokud jsou dráty napevno tak LAN také napájet, nebo doosadit samicí LAN, myslím si že je tišťák univerzální pro oba typy montáže a pro externí napájení je soplněn tou redukci. která má stejně na konci RJ45samce mám to na WiFině..

111®

chtělo by to foto vnitřku..a pokud budou pasovat dírky spoje pak nechat připájet toto: cz.rs-online.com/...

reptak
hodnocení

Díky, tak už je na mě ale moc (a na záruku by stejně nešlo :). Viděl jsem prodávat různé vodotěsné "krabičky", jen zatím nemohu najít žádnou přesně odpovídající, resp. kam bych to prostrčil. I kdyby tam visela, tak to bude lepší než odhalený spoj.

111®

zkusit to mlžete vyměnit za kameru napájenou systémemPOEtedy po LANkabelu. Zkuste zavolat firmě nebo obchodu jestli je to možné. V máte kameru na externí napájení a i na napájení po LAN kabelu to jste asi nechtěl...

reptak
hodnocení

Ta kamera má pouze POE (obrázek není přesný). Napadlo mě toto: co ušmiknout tu samici, nacvaknout normálně samce a spojit oba kabely (ethernet se zdi a z kamery) vodotěsnou RJ45 spojkou, která se prodává?

riva
hodnocení

0x

No na ten modrý kablík má být navlečený vodotěsný protikus, u mě to je aliexpress.com/...

kicune*
hodnocení

0x

Viděl jsem daleko větší prasárny fungovat léta. Nedělal bych z toho kovbojku. Omotejte kábl okolo základny kamery a oblepte páskou v barvě plastu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]