Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

O2 TV odstoupení od smlouvy

Od: piskot1987 odpovědí: 19 změna:

Zdravím, prosím o radu. Tchán si doma třídíl O2 internet s TV, k tomu O2 smart box a 2x set top box k televizím. Bohužel v lednu zemřel a vůbec netušíme jak od nich odejít. Platí se cca.1300kč/měsíc a v té ceně jsou i zahrnuty splátky za zakoupená zařízení. Máte prosím radu jak se od nich dostat? Bylo nám řečeno, že to nejde, až po splacení těch zařízení. Díky za každou radu.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

A byl jste se zeptat přímo na pobočce O2? Já myslím, že v tomto případě by to jít mělo. Vy jste smlouvu neuzavíral, tak proč ji platit. Vše zabalit, vrátit, doložit úmrtním listem a hotovo. Ale nejdřív se jich zeptat na podrobnosti.

doplněno 16.06.21 11:23:

Tak smlouvu zrušte a přístroj doplaťte a prodejte. Nebo zkuste že jste ho nenašli a cenu k doplacení. Co vyjde levněji.

piskot1987
Na pobočce už jsme byli, tam nám právě řekli, že se musí doplatit ty přístroje... zajímalo by mě, jak by se to řešilo, kdyby neměl nikoho blízkého...

gfvv
hodnocení

0x
nic neplatte! Vysmejte se jim a poslete nekam!

Tak jednoduché to není. Dědic dědí nejen majetek, ale i pohledávky a dluhy. Takže pokud se dědic nezřekne dědictví (celého), automaticky na něj přechází i závazky zemřelého a on je musí oficiální cestou vyřešit.

hodnocení

0x
A proč to platíte, když to nechcete? Chtěl bych vidět, jak by to vymáhali po mrtvém. Smlouva zanikla a hotovo.

Chcete aby je navštívil exekutor? I po zemřelém se musí platit dluhy a dodržovat smlouvy.

Není pravda, služby se nedědí.

Nejde o službu, ale o smlouvu. Nicméně hádat se nebudu. Hezký večer.

Smlouva smrtí zaniká, jako každá jiná. Tak stejně jako zanikne ucet v bance, zanikne každá smlouva. Nejde o žádné dluhy, pouze o služby. Dotyčný mel smlouvu na služby, nemel žádné dluhy, ani úvěr nebo hypotéku.
Za služby již dal platit nemusí, smlouva smrtí zaniká, nicméně tazatel zmínil, že jsou tam nedoplacená nějaká zařízení, což je dluh zemřelého a ten samozřejmě zaplacen být musí.

piskot1987
hodnocení

Ok, takže chápu tedy správně, že smlouvu za internet a TV musí zrušit na základě třeba úmrtního listu a ty pohledávky vůči těm přístrojům bude muset někdo zaplatit?

Ano přesně jak píšete ! Služby tedy dodávky internetu a Tv zrušit, ukončit na prodejně s umrtím listem.

Ale ! Dluh za přistroje které měl vlastně tchán na "půjčku" , O2 mu je dodalo s tím že on je bude postupně splácet je potřeba uhradit,vrátit,vyrovnat atd..to už se dohodnete na prodejně.

I když to tak nevypadá je to vlastně stejné jako když si koupíte něco na splátky v normálním obchodě

Vemte pětistovku a běžte se zeptat právníka,takto se nic nedozvíte.

Ty přístroje samozřejmě vrátíte, stejně vám bez signálu budou k ničemu. Akorát je škoda, že jste to neřešili hned.

hodnocení

0x
Podle mě ty přístroje měl v pronájmu,kdy platil měsíční poplatek, klidně je vraťte, žádný dluh tam v budoucnu nebude.
žádná nedoplacena částka tam není.Za ty přístroje kdyby žil by platil POŘÁD.Já to mám taky tak, platím už 30let 70 Kč za přístroj.
piskot1987
hodnocení

není pravda, má tam dané přesně 48splátek i s datumem poslední splátky

Tak to sorry
glen

Ano, bohužel je to tak. Právě jsem se vrátil z prodejny O2. Modem a set-up box dohromady mají hodnotu cca 10.000 Kč. Ti filutové od O2 tu vymysleli skvěle (pro O2). Můžete kdykoliv smlouvu s O2 ukončit, nicméně pokud zaplatíte těch 10.000 za zařízení, které k vám po ukončení smlouvy už k ničemu není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]