Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Repráky k TV na poslech hudby

Od: alenam odpovědí: 13 změna:

Zdravím a žádám o radu a zkušenosti.

Mám TV TV 42" Metz 42MTC6000 a ta má hrozný zvuk. Hlavně při poslechu hudby je to katastrofa! Ráda bych si koupila nějaký reproduktor, "repráčky" cca do 2500 Kč, které by byly malé, nenarušovaly prostor a zároveň z nich byla hudba snesitelná :). Doporučíte mi prosím něco? Nevyznám se v tom a nechci si koupit něco, co bude stát za H... Děkuji za případné rady a zkušenosti.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

2x
Možná bych se pozastavil nad tím proč posloucháte hudbu na TV.
Nebylo by lepší si na to koupit vhodné zařízení?
Tj. Rádio *smich*
Ale i tak poradím:
m.alza.cz/...
m.alza.cz/...
doplněno 13.06.21 22:27: Tedy, abych naplnil všechny požadavky:
m.alza.cz/...
m.alza.cz/...
m.alza.cz/...
doplněno 13.06.21 22:44: @mikihans Tím bych se moc nechlubil. *smich*
Stejně krkolomné řešení, jako Vaše "dozateplení".
Tak já taky poslouchám hudbu převážně přes TV, vzhledem k tomu že mám TV s Androidem, k ní připojené kvalitní repro se zesilovačem a můžu hudbu pouštět bezdrátově mobilem přes Spotify, aniž by přenos zvuku probíhal přes bluetooth :)
Ten zesilovač má v sobě i rádio, gramofon a přehrávač kazet, ale pohodlné pouštění přímo z TV tak nějak vede :)
Ničím se nechlubím, jen říkám jak to mám (a plno dalších lidí taky). Nevím proč bych měl poslouchat "rádio". A jestli máš co říct k tématu zateplení střechy, tak to napiš tam, co je na tom krkolomného opravdu nevím.
alenam

Děkuji za odkazy. Přes TV poslouchám jen, jako zvukovou kulisu, pře youtube. Ale ta moje TV má zvuk jak z hrobu *zed* , proto pátrám po možnostech zlepšení. Nechci do toho investovat majlant. A hlavně tomu prd rozumím, proto se ptám. Třeba se mi poštěstí *palec* . Díky a pěkný den přeji.

K televizi se dá celkem běžně dokoupit soundbar. V Čine začíná cenová nabídka už někde kolem 20$ ale zvuk bude opravdu dobrý až tak za litr. Jenomže teď se bude řešit od července složité doclívání DPH a to už se pak asi vyplatí spíš koupit základní stereo JBL flip essential který využiješ i jinde než u televize.

kepler*
hodnocení

1x

Já taky strašidelné šeptáčky v TV taky nesnáším. Řešením by bylo připojení sounbaru, ale ten je o něco dražší. Protože TV používám i jako monitor k PC, zvolil jsem nakonec malý zesilovač + dvě bedny, to ale nakonec taky nemusí být to levnější řešení. Přímo na TV se vnější repráky připojit nedají, takže zbývá poslední možnost, a sice aktivní bedničky se zesilovačem, které se dají napájet ze sluchátkového výstupu TV. Konkrétní model neporadím, rozhodující je poslech - co ti bude stačit.

alenam

Děkuji za reakci. Právě, něco takového jsem chtěla. Připojit si TV ten zesilovač a repráčky. Bohužel, jsme v tomto ohledu úplný laik. Přes youtube si si pouštím hudbu, nejsem náročná na poslech, ale chci "slyšet" *smich* . Takže žádnou větší investici neplánuji, jen ten zvuk trošku pozvednout. Děkuji a přeji krásný den.

hodnocení

0x
Za 2500Kč si moc nepomůžete.
Trochu si pomůžete se soundbarem někde kolem 9tis Kč, ale hitparáda to také nebude.
Ale záleží na tom, zda máte uši jako netopýr, nebo jako dělostřelecký vysloužilec.
alenam

Díky za reakci. Já vím, že to není žádná hitparáda, ale protože si na TV pouštím muziku přes youtube, jen taková ta zvuková kulisa a chtěla jsem to aspoň v trošku lepší kvalitě, než co mi poskytuje ta moje telka *alene* . Budu pátrat dál, za málo peněz - spoustu muziky *smich* ! Díky a pěkný den.

hodnocení

0x
Malými repráčky které jsou nejčastěji vyrobeny z plastu si k lepšímu zvuku nepomůžete.
Při vašem rozpočtu nejlépe z bazaru hifi věž s velkými dvoupásmovými reprobedny které jsou vyrobeny z tuhé dřevotřísky.
alenam

Děkuji za reakci. No vidíte, to mě nepadlo;). A půjde to připojit k TV? Prd tomu rozumím.

Musite u vaší televize zjistit jaké má audio výstupy.
A také věž vstupy, ne všechny mají vstup na externí zdroj zvuku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]