Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu používat mikrovlnku bez této části?

Od: alle odpovědí: 13 změna:

Začala nám střílet mikrovlnka. Probíhají elektrické výboje ze zadu této krytky. Viz přiložené fotky.

Bez této krytky jede mirovlnka vpořádku, ale raději se chci zeptat jestli ji můžeme bezpečně používat bez této krytky.

Vím že tyto krytky jsou v každé mirkovlnce. Netuším ale k čemu slouží.

Děkuji

Mohu používat mikrovlnku bez této části?
Mohu používat mikrovlnku bez této části? #2
Mohu používat mikrovlnku bez této části? #3

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

7x

tento díl NEODDĚLÁVEJTE !
Jde o kryt vlnovodu ( tím do mikrovlnné trouby "proudí" mikrovlny ). Potom by se mohla do vlnovodu dostat například mastnota a hrozilo by například zničení megnetronu ( generátoru mikrovln ) nebo by případně mohlo dojít ke vznícení.

hodnocení

5x

Ten kryt tam není pro srandu. To nemáte 15 stovek na novou troubu? Tohle je stejně nějaký prastarý křáp.

hodnocení

4x

Jestli chcete vyhořet, tak jo.

hodnocení

3x

Koupila jsem novou za 1100,- Kč a tuhle dala do sběrného dvora.

Přitom se dá naprosto jednoduše vyměnit. Ale já holt nerad vyhazuju věci, které jdou za pár korun opravit.

Já, co se týče elektřiny, se po zkušenostech s požárem - vyhořeli jsme od lednice - jsem opravdu opatrná. Nelíbí se mi ta ohořelá skvrna.

hodnocení

1x

hlavně příště používejte plastový ochranný poklop - něco jako perforovaná miska, aby příště prskající potraviny neznečišťovaly slídu či vlnovod. Jinak se trouba zničí

riv
hodnocení

0x

Je to slída do mikrovlnky a hledá se to pod názvem MICA. Stojí to pár korun, ale z Číny na to už brzy napaří extra výpalné za celní odbavení.

Ona stojí pár korun i tady. Za nějakých 130 Korun jsem toho koupil desku 30x30 cm a stříhám si z toho dle potřeby.
ame.cz/...

hodnocení

0x

Já to u naší trouby netušil, takže to už 12 let používáme bez této "záchrany" několikrát denně - to bych tedy měl pohledat a koupit...

hodnocení

0x

Aha, cize zacala "strielat", kryt vlnovodu je opaleny, ale inak je v poriadku?

To ani nahodou, je tam vazny problem niekde okolo magnetronu. Vy to opravit neviete, servis si zapyta hodinou sadzbu, kupil by som novu.

Ale prd, pálí se nečistoty na destičce, tak to prská a kouří. Nic jiného mikrovlnce není. A je to i přímo v otázce, že bez destičky normálně funguje. Vyměnit destičku a mikrovlnka bude sloužit dál.

Proboha nestrašte! Není tam vůbec žádný vážný problém a kupovat novou kvůli takové prkotině by byla naprostá zhovadilost. Kam se poděla obyčejná manuální zručnost?
Je to poměrně častá, bezvýznamná závada, kterou si dokáže opravit každý, kdo nemá obě ruce levé. Krytka se běžně prodává jako náhradní díl nebo se dá snadno vystříhnout z mikanitové destičky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]