Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krátká životnost setoboxů

Od: dalibor66 odpovědí: 16 změna:

mám problém: včera už potřetí mi odešel u setoboxu výstup z HDMI konektoru ( televizor mi hlásí, není signál ). Zatím mi ho i na potřetí vyměnili v rámci záruky, ale s průpovídkami, jestli nemám chybu v televizoru, nebo v propojovacím kabelu. Mohl by se někdo znalý k tomuto vyjádřit; může případná chyba v televizoru nebo na kabelu mít takový zpětný dopad na setobox. První setobox odešel asi po čtyřech měsících, druhý do měsíce od jeho instalace ( tj.-propojení HDMI kabelu s televizorem, dopojení antény /společná/ a připojení do zásuvky 230V ), a ten včera po týdnu.Než přestaly fungovat, tak vše bylo podle mě v pořádku.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Průpovídky byly na místě. Tohle opravdu není chyba set top boxů. Není k němu nebo k televizoru připojené ještě něco jiného napájeného ze sítě? Vidím to na nekvalitní spojení koster přístrojů. Chtělo by to ověřit, jestli není nějaké napětí mezi kostrou STA a PE sítě a jestli jsou kostry připojených přístrojů zaručeně spojené. Pro jistotu bych doporučil dát na STA galvanický oddělovač. Na ten koaxiál se může cestou ledacos nabručet a kdyby nebyly přístroje dobře spojené, tak se to může dostat na signálové vstupy a ty to nemusejí vydržet.

03.06.21 19:14

*palec*

dalibor66
hodnocení

děkuji za příspěvek; mohl by být zádrhel v tom, že televizor je připojen třívodičem tj,. i s ochranným kolíkem zásuvky a setobox jen dvouvodičem. Myslíte, že by pak mohla být částečně příčina opravdu v takovémto propojení? Mohl by jste trochu rozvést ten galvanický oddělovač?.

Opravdu? Nepletete se? Co vím, tak poslední televizor, který byl tak připojený, byl Te 4001 vyráběný v letech 1953-57. Nemusím ale vědět všechno. Jen se mi to zdá krajně nepravděpodobné. Jestli tomu tak opravdu je, tak je příčina jasná. Mezi ochranným vodičem sítě a STA je vždycky nějaké napětí, třebaže by teoreticky být nemělo. Anténní galvanický oddělovač se prodává pod tímto názvem už jako hotová součástka i s konektory.

dalibor66
hodnocení

dobrý den, jedná se o televizor SAMSUNG - LE 32B 350 F1; má opravdu třívodičový přívod s koncovkou jako mají počítače.Po všech příspěvcích jsem se rozhodl, než připojím další setobox, opatřím si ten antenní galvanický oddělovač. Po ránu jsem ho objednal a teprve až příjde provedu připojení a instalaci dalšího setoboxu ( doufám, že to proběhne bez potíží a hlavně naposled. Děkuji všem za pŕojevenou trpělivost a snahu mi poradit.

hodnocení

3x

Hřeje se? U spousty settopboxů jsou poddimenzované kondenzátory. Jak vyschnou, tak přestanou plnit svoji funkci a settopbox nefunguje.

hodnocení

3x

Tipujem to na prechod prudu kvoli rozdielu potencialov medzi TV a STB. Vyrovnava sa to cez HDMI kabel a primarna pricina bude v STA.

111®

taky si myslím...

Naše STA docela bolestivě tloukla ..

patronka*
hodnocení

0x

Proč by to musel být zrovna vadný výstup HDMI? I mně se občas stane, že hlásí "není signál", ale pokaždé to spraví buď vypnout a znovu zapnout, nebo restart odpojením zdroje. Mám ale vlastní širokopásmovou anténu, tak si musím hlídat, aby se nerozpojila, jak je to u společné antény netuším. Začala bych tím restartem...

dalibor66
hodnocení

doplňuji: když jsem zkusil použít SCART výstup, tak se značně zhoršenou kvalitou se na to nechalo informativně koukat. Když to má mít kvalitu (HDMI) tak přece nebudu používat SCART; také jsem využil dobrého souseda, a když jsme si setoboxy na test prohodili, moje závada se přenesla k němu a naopak jeho u mě fungoval. Tak nevím . . ..? Co je to podle Vás ten restart, v návodu takový pokyn není?.

Restart je vypnutí a zapnutí. Nejlépe vytažením ze zásuvky.

hodnocení

0x

Šel bych STB prodejci vrátit s tím, že závada se opět vyskytuje, zboží už nedůvěřujete a trváte na vrácení peněz. A kupte si jiný typ STB, třeba stejný se kterýjm je váš soused spokojený.

dalibor66
hodnocení

samozřejmě mi nic nezbývá než výměna v rámci záruky. Ale jak jsem uvedl výše je to už třetí a tak se to nezdá ani mě. Jinak jsem dostal pokaždé jinou značku SENCOR,CABLETECH a teď EVOLVEO.

Poruchy roznych znaciek ukazuju na externu pricinu. Som prekvapeny, ked vam to menia tak ochotne. Kupte si za max 150 CZK galvanicky izolator do STA.

111®
hodnocení

0x

tady se o tom pojednává, co je zemní smyčka a je tam ode mne i obrázek: poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma setobox

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]