Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, včera odpoledne mi spadnul mobil a utvořily se tam mrtvé pixely. Mobil je samozřejmě úplně nepoužitelný a stahování nějakých testů na vyhledání mrtvých pixelů nepůjde. Co mám dělat krom dání mobilu do opravny a platit za to hodně peněz.
jestli jsem se spletl, že to mrtvý pixel není, tak se omlouvám. !FOTKA SLOUŽÍ POUZE K PŘEDLOZE, JE STAŽENÁ Z INTERNETU!
Mrtvý pixel je černá případně bílá tečka na displeji. V případě jednoho či dvou se obvykle neřeší. V případě více se řeší výměnou displeje nebo přístroje.
To co ukazuješ Ty (i když je to ilustrativní) není mrtvý pixel, ale polomrtvý displej. Ten se řeší výměnou celého displeje, nebo celého telefonu. Zda se vyplatí první či druhá varianta záleží na ceně opravy, stáří mobilu a stavu konta postiženého.
Opravuje se výměnou. Dle typu se koupí třeba i s tělem, takže se nemusí lepit. A jen se přeházejí vnitřnosti ze starého a zaklapne (popř. zalepí) zadní strana. Video návodů je pro každý mobil všude dost. Kupuje se to od Číňanů - např.:
A někdy bývá lepší rovnou vyměnit baterku. Při rozborce tam ta stará dost drží a třeba se při odlepování i poškodí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.