Nejste přihlášen/a.
Z médií jsem se dozvěděl že od července se zásadně zdraží a zkomlikují drobné levné zásilky z Číny, tak jsem si rychle objednal řadu objednávek.
Dnes 25.5. mi přišla oznámení že zásilky odjednané 18. a 19. jsou v ČR a jsou na cestě na místní poštu.
Čekal jsem že to bude trvat měsíc...
Objednával jsem s dopravou AliExpress Saver Shipping nebo jinou která má Tracování
Dopravě Cainiao Super Economy Global jsem se raději vyhýbal, jelikož tam chybí tracování a dodání je uváděno 30-50 dnů, což je riziko že by bylo doručeno až v červenci.
Jaké máte teď nejčerstvější zkušenosti? Jakou rychlostí vám doručili zásilky a kterou dopravu jste si objednali?
jen upřesňuji, ty objednávky 18. a 19. jsem dělal těď v 5/2021
Zaplatit tych 20% navyse ako DPH, to by este slo, dolezite bude, ci bude formular z colnice fungovat a ci ho zvladne vyplnit bezny obcan. Inak zastupovanie v colnom konani postou navysi cenu o poplatok cca 4- 10 eur, comu sa chcem vyhnut.
Zvládnout by to běžný občan snad měl, ale je otázkou jestli to zvládat každý bude. Z toho co je k tomu prozatím známé tak tam chtějí vyplnit mj. podací číslo zásilky, cenu dopravy, váhu zásilky atp. a s tím může být problém, protože tyto údaje nejsou vždy předem známé. Dá se předpokládat, že alespoň ze začátku budou s tím dost velké zmatky a problémy.
Teď už jde doprava rychleji. Pro řadu prodejců na Aliexpress dopravu zajišťuje "sinotrans global e-commerce logistics co. ltd", takže teď běžně dostanu od pošty jeden souhrnný balík, ve kterém mám třeba 5 drobných balíčků. Ve včerejším balíku byly drobnosti z 3-5.5.2021 objednané s přednastavenou nejlevnější dopravou od "Cainiao Super Economy".
Ja mám spravených asi 40 objednávok, ešte 10 mi má prísť, väčsina je ako Aliexpress Standard Shipping a tám mám zatiaľ dodanie od 47 do 20 dní (teraz v poslednom čase už prichádzajú rýchlejšie) - v podobných časoch mi prišlo aj niekoľko záielok cez - China Post Registered Air Mail. Najrýchlejšie mi zatial prišlo cez Yanwen - Special line YW - 16 dní, priniesol UPS kuriér a SunYou - 17 dní - prišlo do zásielkovne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.