Nejste přihlášen/a.
Zdravim. Zakoupil jsem stmívatelnou lampu. 5 žárovek o příkonu 25,40,60W, co jsem zkoušel - všechny vrčí i pískají při nižším stmívání, při přepnutí do plného výkonu ne.
Bylo mi řečeno, že píská žárovka, vrčí stmívač. Co z toho je v pořádku a co s tim?
Lampa typ :
Reklamovat, vrátit...co jiného, když je v záruce. V pořádku je akorát svit žárovky, zvukové projevy v pořádku nejsou (pokud nemáte přiložené ucho na podstavec lampy)...
jjojo, klasické.. daj se ještě koupit. 60W do 60W lampy, ale zkoušel jsem i 40 a 25W.
LEDky právě nedodržujou hodnoty co píšou, aspoň dle vědce Hynka Medřického, od kterýho mám VITAE světla (bulbsharing.com) kdyžtak..o kvalitě světla.
No a nějak mi nechtěj poradit, páč nemám asi 6000 minimum na jejich nejlevnější lampu, tak jsem kupoval na alze za 2500 stmívatlenou a bohužel, trochu vrčí a i trochu píská žárovka. vrčet by měl prej ten stmívač. mhm.
Nemůžu se ubránit dojmu, že jde o nevkusný a nepraktický výrobek už ze základu. Nevidím tam nikde kloub k naklápění stínítka. Ten měly naše lampy z družstva Napako už před půl stoletím. Pokud vím, tak jednotrubicové zářivky byly u nás na pracovištích zakázány už před šedesáti lety jako zdraví škodlivé. Přestože má vlákno žárovky setrvačnost, tak za triakovým regulátorem viditelně bliká. Doporučuju místo řešení brumu takový šmejd zahodit velkým obloukem přes plot sběrného dvora a na pracovní stůl si koupit praktickou lampu s nastvitelným stínítkem bez stupidního stmívání. K čemu to má být dobré? Když něco dělám, tak si rozsvítím, až to dodělám, tak zhasnu. Žárovku volím podle potřeby, nejlépe vysokofrekvenční teplou úsporku.
ohýbá se to zeshora.. je to vlastně na celou ruku. kloub.
některý technický pojmy v textu tvym bohužel neznám, každopádně stmívatelné žárovky mají teplotu chromatičnosti jako svíčka , tzn. nenarušují cirkadiánní rytmus.. všechny LEDky maj minimálně 2700, všechny SMART žárovky ledkový, co nabízej změnu barev a teplot chromatičnosti jsou dle výzkumu, aspoň většina teda, a na víc jsem zatim nekoukal naprosto mimo to, co o sobě tvrděj, nebo maj nevhodný použití např. červené, modré..
a já jsem dost vyčerpanej abych vnímal bílý světlo na večer, proto potřebuji i si svítit nějakym nenásilnym světlem co nejblíže ohni. ani nic víc moc nechci.
Barva, neboli teplota a blikání jsou dva rozdílné parametry, které je potřeba řešit samostatně. Triakové stmívače fungují tak, že se do žárovky pustí jen určitý úsek sinusovky. Zbytek času je vypnutá. Spínání způsobuje zmíněné vrčení a to jak v žárovce, tak v regulátoru. To nejde úplně odstranit. Navíc blikající světlo je považované za zdraví škodlivé. Aby žárovka svítila teple pod nějakých 2000°K a zároveň plynule, musela by být použitá vysokofrekvenční nebo odporová regulace. Tohle je šmejd k vyhození.
jo; přiznám se, že na to blikání jsem zapomněl. ano, vyměňoval jsem starší žárovky za ledky kvůli blikání.. mm, to je divný, mně tvrdili, že ty starý žárovky neblikaj, tak teĎ uplně nevim.. blbý no, oni mi řekli, že pokud si nehodlám koupit stmívatelnou u nich (artemide.cz) tak se nemám ptát jich.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.