Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
pořidíl jsem si LAN Switch, konkretně D-Link, DGS-105.
Tento Switch má kovové tělo a je na něm svorka s nápisem SWITCH GND.
GND by měla být zem, takže nějaké uzemnění. Chci se zeptat jestli se to má propojit přes zem PE drát zemnící kolík v zásuvce nebo jakým způsobem to uzemnit?
Tento Switch bude instalován s sádrokartonové příčce, takže možnost uzemnění o konstrukci této příčky nebo natažení PE drátu mám.
Děkuji za radu, víc napoví foto v příloze.
A nedela se tohle uzemneni mimojine take kvuli blesku, aby se vyboj rozlozil do zemnicich prvku neprosel dal po datovych kabelech a neznicil dalsi sitove komponenty? Az prijdete kvuli blesku o nejake zarizeni, tak budete mluvit jinak.
Ale projde. Uz vam nekdy do baraky prasknul poradny macek? Nam ano. Usmazilo to vsechny switche a routery v baraku, ktere nebyly za prepetovou ochranou a nebyly extra uzemnene. V jednom pripade dokonce prosel i skrz router od O2 a usmazil desku v PC. Reklamaci nikomu z baraku v O2 neuznali, protoze prepetova ochrana by pry mela byt na strane uzivatele, nikoliv routeru. Od te doby mi zadny smejd od O2 nesmi do baraku.
Blesk a silnější výboj mám pojištěný předpěťovou ochranou, ale klidně to můžu propojit. Link na stíněny kabel prosím?
Nevím kde jste přišel na to, že musíte použít stíněný kabel, nic takového jsem nikde nenapsal. Jen jsem napsal, že zapojení svorky GND má smysl při použití stíněného kabelu. Ale pokud ho chcete, tak ano
přepěťová ochrana typu prodlužky je úplně ta poslední kterou můžete mít a bez předchozích dvou stupňů /na vstupu do domu, a v rozvaděči/ vám nezachrání nic...jen vyhozené peníze..to je laická představa a finta obchodníků
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.