Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TV do 20 k kč

Od: pavel02* odpovědí: 29 změna:

Ahoj, budou kupovat po 10ti letech televizi a je toho tolik, že s v tom porostě nevyznám. Sleduji filmy přes Kodi a jinak mám na střeše klasickou anténu. Možnost připojení k LAN mám také. Co si vybrat nebo na co se hlavně dívat. Rozpočet do 20 k. Uvítal bych někoho kdo má praktické zkušenosti ne někoho kdo se podívá do nabídky a jednu vybere.. Jestli je nějaká fce, kterou by to mělo dnes určitě mít a bude se hodit např. někdy později a nebo je to v tom segmentu jedno? Velikost počítám 164 cm. Díky moc.

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

1x
Příjem přes dbvt2, tv za 6000 a zbytek na sportku
pavel02*
hodnocení

Tak taktovou televizi bych rád, bohužel taková neexistuje.

hodnocení

1x
Tak já se v tv docela vyznám. Rozpočet do 20k je celkem solidní. V prvé řadě je důležité, jakou chcete úhlopříčku. Potom, zda OLED nebo ne. OLED má ve zkratce skvělou černou, tenké panely, odezvu. Problém mají někteří uživatelé s vypalováním pixelů u statického obrazu. Ale jak se technologie zlepšuje, tak tento problém by měl mizet. Samsung má technologii QLED, dejte si do YouTube porovnání nebo najděte recenzi.
Pokud máte za TV bílou stěnu, pěkně vypadají televize od Phillips, co mají Ambilight, kdyžtak opět zkuste YouTube.
Švagr pořídil za 17k LG s Nanocell, barevně vypadá skvěle.
Pokud chcete sledovat sport, hledal bych panel se 100hz.
To je asi tak ve zkratce vše. Ideální je to omrknout na prodejně nebo u známého.
Případně bych doporučil za cca 11k jako alternativu projektor.
evzen
OLED do 20000? Kde, hned ho beru...
Zřejmě to není nejaktuálnější model, ale OLED to je:
m.heureka.cz/...
pavel02*
hodnocení

Chci na sport a také Kodi pro děti. Philips sjem s Ambilight také viděl a celkem se mi to líbí.

morfi
hodnocení

1x

bílá stěna za tv není nutnost, v nastavení ambiligtu si vyberete barvu stěny aby barvy odpovídali , mám philips 180 cm stěna béžová , barvy ambiligtu odpovídají těm z obrazovky

Je to moje druhá tv philips , jakákoli další tv bude zase philips , ambilight je návyková funkce.

To je možné, děkuji za upřesnění. Jinak bych ještě doplnil, že podle toho, co jsem se díval, minimálně některé, ne-li všechny Philips TV nemají aplikaci Skylink, což při někoho může být velká nevýhoda.
morfi

skylink aplikace nevím , tu nepoužívám , mám skylink satelit , netfix 4k bomba obraz , HBO GO - jede , O2 tv jede apka použita SK verze .

dále bezproblémové iptv , používám appku IPTV pro , obraz jako ze skylinku .

Kodi se dá doinstalovat , jako tuna jiných aplikací do androidu.

Kvalita obrazu všeobecně výborná , na 180 cm a kvalitu zdrojových signálů neskutečná , tv má špičkový upscalovací čip.

zatím jsem u nikoho se známých na tv neviděl tak kvalitní upscaling , mkv sd rip filmu v kvalitě DVD , žádné kostičkování jako na tv u známých se nekoná.

Philips je dobrej, jediný, co mě dost vadí je dost nepromyšlený ovládání.
Když se chci někam dostat, to aby měl člověk u sebe stále návod.
To třeba ovládání Panasonicu je někde úplně jinde.

morfi - kostičkování je známkou slabého signálu.

hodnocení

0x

Račte vybírat... televize.heureka.cz/...

Co se týká osobní zkušenosti, tak mám s touhle: televize.heureka.cz/... a jsem s ní naramně spokojen.

pavel02*
hodnocení

Díky, ale když to nemá android, tak tam asi Kodi nedám ne? Třeba LG jestli se nepletu má uzavřený systém.

jm
Android v TV? Musíte si to vyzkoušet. Použití je složité, neznám nikoho, kdo by tuto schopnost pravidelně používal. Každý si vzal mobil, tablet,... A TV má tak Max. Na YouTube

TV má vlastní Linuxové prostředi VidaaU. Kodi v aplikacích není. Jestli je možné je tam nahrát nějak oklikou nevím. Nepoužívám ho.

pavel02*
hodnocení

No a to je právě problém na který jsem narazil. I tak díky za koment. Třeba se najde ještě někdo, kdo využívá a řešil.

pavel02*
hodnocení

TO: jm.

No Já ale nechci ani na telefonu, ani na tabletu, když to chci pustit všem dětem, tak je to nesmyl. A proto hledám někoho, kdo mi poradí podle praktické zkušenosti. Protože v obchodě to je tragédie.

V tom případě se poohlédnout po TV s Androidem, ale tady neporadím, nemám osobní zkušenost.

morfi

možnosti jsou v podstatě dvě , tv s androidem , dnes už jsou zbaveny dětských nemocí , jedou v pohodě , doporučuji Philips ambilight je návykový. Dál má android Sony , TCL a ještě nějaké telky.

Nebo druhá možnost , jakýkoli TV + nějaký android box k tomu , tady si vyber nějaký co má certifikaci na 4k netflix , ikdyž ho zatím nechceš , tak časem asi změníš názor :D

pavel02*
hodnocení

Díky, kouknu co je ten Android box - to vůbec neznám. Jinak Netflix jsem měl a už jsem ho stihl i zrušit asi po roce.. :) Nebylo to to co jsem čekal.

Mám Xiaomi Mi box S a nemůžu si stěžovat. Dá se připojit k jakékoliv TV co má hdmi. Chromecast má v sobě, takže z mobilu, tabletu, notebook lze odeslat obraz hned do TV.

morfi
hodnocení

0x

ještě pár postřehů , telku v pohodě zvládne ovládat 7 leta dcera , vyhledá na youtubu co chce , pomocí hlasového vyhledávání.

kvalita youtube i slabších rozlišení opět výborná , díky upscalingu

Xbox one v pohodě , lagy jsem nezaznamenal.

ambilight svítí odhaden tak 50 cm na každou stranu , má spoustu nastavení... hlavně večer je to pastva pro oči , a netrpí tak oči

tv nemá přesaturovaný obraz , jak vídávám u někoho , kde mají lidi tváře červené jak makak pr...

pavel02*
hodnocení

A Kodi používáte? Jeslti jste posíal co máte za TV jsem asi přehlédl. Díky.

morfi
hodnocení

0x

kodi momentálně ne , ale roky jsem ho používal , v tv je jen něco kolem 5gb místa (dá se použít usb na rozšíření)

kodi funguje tak jak si ho každý dovede nastavit , od spartanského nastavení po luxusní multimediální knihovnu .

protože už tam nemám tolik místa tak ho neprovozuju (vím že když jsem do něj nascrapoval 2000 filmů z NASu tak to kodi zabralo kolem 2gb místa s obrázky v knihovně a tunou pluginů) , nahradil mi ho plně netflix, hbo GO , a iptv playlist

TV je rok a půl stará model tuším 7304 , aktuálně je již v prodeji jiná řada , on philips moc modelů 164 cm mít nebude

morfi

plánuju si koupit pořádnou android krabičku , tam kodi zase nastavím

ted začali dělat krabičky s android 11 . 8gb ram , 128gb prostoru , počkám až bude mít nějaká cerfifikaci na 4k k netflixu a kodek AV1 a půjdu do něj :)

A proč si rovnou nekoupit Chromecast with Google TV?

Pokud vím umí všechny možné streamovací služby, jede ve 4K HDR a Kodi se do něj dá v pohodě nainstalovat.

morfi

chromecast? ani náhodou :D naprosto výkonově podprůměrná věc , navíc je zabudovaný v té philips tv

není to plnohodnotná android krabka , počkám si na krabku co má av1 kodek , to je budoucnost streamu na netu

morfi

sorry spletl jsem si ten chromecast s jeho staršími verzemi , tento je celkem použitelný , nicméně jsou i lepší lepší strojky , absence konektorů na vše možné je pro mě zásadní nevýhoda

hodnocení

0x
Kodi do samsungu možná nedostanete, ale dá se použít android box anebo mít kodi v tabletu, telefonu a použít zrcadlení do TV. Ono ten tizen v samsungu je o hodně rychlejší než android v TV.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]