Dobry den, Mel bych dotaz ohledne televizniho signalu. Mam zapojene dve televize jedna jen full hd druha 4k do anteny pres rozbocovac ( klasicke tecko). Kdyz jede jen jedna televize sinal je v poradku. Kdyz jedou obe dve, tak na 4k se rozpada obraz/zasekava se. Menil jsem kabely. Ted me napada zda rozbocovac vymenit za nejaky se zesilovacem ( pravdepodobne) ci antena ( asi ne kdyz pri samostatnem provozu jede v poradku). Dekuji za jakoukoliv radu at nekupuji cokoliv zbytecne.
Stejný problém jsem řešil minulý týden. Chtělo to vyměnit starý zesilovač pod střechou a vyvést z něj potřebný počet kabelů podle počtu televizorů. Tedy, jeden vývod = jedna TV. Rozbočovač sníží sílu signálu. A zřejmě telka 4K bude dost náročná na kvalitu signálu. Dle kamaráda lze v případě delšího svodu zapojit na kabel průběžný zesilovač (tak nějak by se to mělo jmenovat). Dobrým řešením je povolání technika. doplněno 21.05.21 16:58: Ten technik by totiž mohl zjistit, že můžete přijímat signál z jiného vysílače a třeba silnější. Příspěvek platí, pokud bydlíte v rodinném domku se svou vlastní anténou.
kepler*
Anténní zesilovač by měl být co nejblíže antény, nejlépe přímo na svorkách anténního dipólu. Jinak zesílí všechno, vč rušení..
sahy
Dobry den, Dekuji moc opravdu to byl rozbocovac. Jsem v dome mam ho hned u anteny. Pujcil jsem si od souseda 20-30 let stary nemecky a s tim to jede paradne. Technik tu byl instaloval antenu a stejny zesilovac jsem na jeho popud vyhodil, ze Tecko je lepsi . Vysilacem bohuzel ne, jsme v udoli a vidime jen na jeden. Budu hledat novy zesilovac. Jsem moc rad, ze jsem se zeptal zde. Dle technika byla vadna uplne nova samsung televize a jakysi jeji vnitrni dekoder Jeste jednou vsem dekuji moc za rychle a presne odpovedi.
Měl jsem zařazený pasivní T rozbočovač a kostičkovaly mi programy ČT (HD vysílání). Protože už mám jen jednu TV, tak jsem jej odstranil a signál byl hned v pořádku. Misto pasivního T rozbočovače budete muset zapojit napájený rozbočovač/zesilovač TV signálu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.