Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Málo místa

Od: hell2 odpovědí: 22 změna:
Dobrý den mám problém koupila jsem si nový mobil má 512 gb a píše mi to málo místa když stahují.prosím o radu .
Málo místa
Málo místa #2

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eman
hodnocení

3x
512 GB a málo místa? A teď tu o Budulínkovi.

hodnocení

3x

A kde byl ten mobil zakoupen? Pokud jde o nákup přímo z Číny, je možné že definované parametry nemusí být OK. Často se stává u SD karet a dalších paměťových komponentů. Pokud u nás, reklamovat u prodejce, pokud v Číně i tam možno občas úspěšně vyreklamovat. Sdělte, kde bylo zakoupeno.

Souhlas. Viděl bych to na něco takového, dle mě naprostý fake a paměť bude mnohem menší. (Tohle je první telefon, který mi to našlo při hledání toho procesoru...)

joom.com/...

daniela1
Tyhle fejky prodává i Amazon? *ee*
Po přečtení popisu z odkazu a jeho závěru, (zkopírováno):
[Zákaznický servis]
Pokud z jakéhokoli důvodu nejste spokojeni s vaší objednávkou, odpovíme vám rychle a přátelsky do 24 hodin.
bych se pokusil zkontaktovat s prodejcem a řešit s ním.
S Amazonie zkušenosti nemám, ale s Aliexpressem jsem řešil několik reklamací.
Ovšem nešlo nikdy o fake, ale vždy o vady, nebo poškození produktu. A vždy se mi podařilo úspěšně vše vyřešit. Buďto vrátili peníze (nefunkční displeje tabletu), nebo poslali nový produkt (smartwatch-hodinky), případně, pokud bylo opravitelné, tak poskytli podstatnou slevu (akupack 74V, 40 Ah, pro el. čtyřkolku). Jde to, ale "dře to".:)

hodnocení

1x

Doporučuju provést pomocí tlačítek PW, +, - hard reset, smazat předinstalované aplikace a zablokovat služby Google. Kdyby problém přetrvával, vrátit telefon prodejci.
V některých telefonech je nainstalována spousta zbytečných aplikací a služeb Google, které neodstraní ani značkový servis. Takový telefon je k ničemu.

hell2
hodnocení

Můžete prosím napsat podrobněji jak postupovat jsem na tyhle věci laik děkuji moc

Na telefonu je potřeba zapnout servisní mód. Zpravidla dlouhým podržením PW a současným stisknutím tlačítek VOL + nebo -. Není to jednotné, u každého typu je to trochu jinak. Návody se dají najít na YT. Další postup už je na obrazovce s popisem. Hard reset je zároveň rychlé smazání všech pamětí. Telefon má ale tak velkou paměť, že by se takový problém neměl vyskytnout. Kdyby se opakoval i přes vymazání pamětí, doporučuju ho vrátit.

U některých verzi Androida bývá i v "nastavení" možnost "Uvést do továrního nastavení", nebo podobně. Je to obdoba hard resetu. Vymaže to vše a uvede do továrního nastavení, tedy do stavu, v jakém byl po zakoupení. Zda to jde i u tohoto, záleží na verzi Androida. Jinak viz hlada.

riva
hodnocení

1x

512GB a u nového mobilu málo místa? Copak je to za mobil? A copak to místo zabírá? Spousta filmů?

hell2
hodnocení

Právě že jen jeden film
riva

Jeden film v rozlišení 4K nemívá víc než 15 GB.

hell2
hodnocení

No právě je to nějaká čínská značka
hell2
21.05.21 15:12
hodnocení

Málo místa #3
eman
Mediatek 6799 je Helio x30 cca 4 roky stará šunka, která se dávala do low end telefonů. Ta paměť je samozřejmě nesmysl, jak ram tak rom, Číňan tam napíše cokoliv.

hodnocení

0x

Napiste nam presne znacku a model, podla toho dohladame info o internom ulozisku a pripadne o moznosti pridat SD kartu.

hell2
hodnocení

A nevíte jak velkou paměťovou kartu to bere nikde jsem se nedočetla

hodnocení

0x
Stáhněte si CPU-Z a vložte screenshoty odtam. Tam by to mohlo paměť ukazovat reálnou. Tipuju to tak na 2 GB RAM a 16 GB ROM. Takže naprostý lowend.
ladis*

Ps: 16 GB mel iPhone 4S z roku 2011 pokud se nepletu, tedy pred 10 lety. Jinak udavat falesne parametry je v EU tzv. klamava obchodni praktika, je to postizitelne

hell2
hodnocení

Nejde ani po továrním resetu typ x60pro
Málo místa #4

Tak to je blbý. Měl by mít skutečně 12/256 GB, takže je nejspíš vadný. Vivo má u nás zastoupení a podporu, takže přesnější informace by mohli dát tam. Jinak je to na reklamaci.
vivo.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]