Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

02 předplacená sim neustále dobíjení

Od: karbanatek® odpovědí: 21 změna:

Zdravím , mám předplacenou sim kartu od 02 , já volám jen minimálně navíc nemám chytrý telefon mám obyčejný mobil ale mě to vyhovuje .Kredit za 300 kč který jsem nabíjel někdy kolem vánoc mám aktuálně 254 kč a neustále mi chodí sms od 02 že 22.5.2021 vyprší platnost vašeho kreditu , dobíjte si svojí kartu,platnost kreditu tím prodloužíte. Tenkrát před vánoci byla situace úplně stejně mraky kreditu a já musel dobít kredit , co mám dělat? Já mobil potřebuji jen kvůli bance a volám minimálně tak proč musím neustále kupovat kredit? Není jiná možnost u jiného operátora? Děkuji za reakce .

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wehappyfew*
hodnocení

2x

Pro téměř nevolající, nepíšící je tady Kaktus. Životnost simky se sice taky musí prodloužit jednou za rok dobitím kreditu, ale vypláznete za to jenom 50 Kč.

hodnocení

1x
Podívejte na Kaktus, pokud budete mít jen základ, žádné balíčky... Přenos čísla je zdarma mujkaktus.cz/...

Přenesení SIMky na kaktus simce prodlouží expiraci na neomezeno? Bez podmínek užívání a dobíjení?

Pak je to asi jedinná možnost.

...

Jakým způsobem kaktus ruší své nevyužité simky? Zjišťuje na které nikdo nevolá a z kterých nikdo nevolá a neesemeskuje?

hodnocení

Děkuji , jen by mě zajímalo jestli po 22.5.2021 sim karta bude stále funkční? jestli neudělám nic a nekoupím kredit sice příjdu o stávající kredit (254kč) ale sim bude funkční?

U T-mobilu pokud nedobiješ, tak navždy propadne. Z displeje zmizí operátor a nikam se nedovoláš. Max 112, ale to jde i bez simkarty.

Telefon s mrtvou simkou půjde zapnout a přečíst si staré sms nebo opsat staré kontakty lidí na sim. To je vše.

Pokud nebude kredit, nebude "funkční", není čím hradit... A za jak dlouho O2 zruší toto číslo? Jedině se podívat do smlouvy, kterou máte... Tady více Platnost předplacené karty samotné je 12 měsíců od posledního dobití. Když během této doby aspoň jednou kartu nedobijete, karta se zablokuje a telefonní číslo může být znovu použito na jiné kartě.
Takže byste mohl volat rok od posledního nabití, pokud budete mít paušál... tedy předplaceno...
hodnocení

gumidek já jsem nikde nepsal že mě nikdo nevolá naopak denně mám 20 příchozích hovorů . Asi jsem špatně formuloval otázku kdy jsem psal že sim mám jen kvůli bance , mám mnoho příchozích hovorů .

Musíte mít odchozí hovory, aby kredit byl čerpán.

O tedy čerpán být nemusí, ale musí být dobíjen (dobití prodlouží expiraci). Expirací o něj příjdete stejně jako o kartu.

hodnocení

jj chápu i když to nedává smysl, páč z mého pohledu na sim kartě je kredit .

Musí být nastaven nějaký mechanismus, aby simkarty byly v oběhu (tedy jejich telefoní čísla).

Nové SIM karty je nutné prvním hovorem aktivovat.

Pak jim platí doba expirace, kterou prodlužuje nově dobitý kredit.

Ten starý jinak propadne u t-mobilu za 12 měsíců.

Při nevolání (nevybíjení kreditu) SIMkarta propadne v expiraci a operátor se od čísla odpojí.

Pak je mrtvá.

Ona totiž SIMka funguje i mimo telefon (tedy je stále aktivní).

Spousta lidí koupí anonymně simku (od toho jsou kreditní simky, které mají onu anonymitu a žádné závazky smlouvou), uživatel ji používá třeba měsíc a pak ji odhodí (třeba v rámci inzerátů prodeje nebo dočasné práci).

Pak ta odhozená SIM je stále aktivní do doby expirace.

Když to udělá takto anonymně každý, tak by nebyli čísla. Jak by mohl operátor poznat, která jsou stále používaná a která už leží někde na skládce? Takto je to nejjednodužší. A navíc se díky tomu prodá více SIMkaret.

hodnocení

1x
Kredit je vždycky na 6 měsíců. Jediný, co můžete udělat je přejít na levnějšího operátora, kde si jednou za 6 měsíců dobijete třeba 50 Kč.

hodnocení

1x

T-mobil mám více jak 20 roků. Stačí nabít jednou za rok 200 Kč. U Vodafon 200 Kč za 10 měsíců. Na Kaktus nestačí, ale já 200 Kč za rok provolávám. A mám šikovný mobil.

hodnocení

Děkuji za rady a tipy , opravdu u tmobile lze u předplacené sim karty dobít kredit 200kč jednou za rok? Může prosím někdo jiný tuhle informaci potvrdit?

Tvrdí to i sám T-Mobile:

t-mobile.cz/...

xx*

@karbanatek - Ano, mohu to potvrdit. Stačí jednou za rok dobít minimálně 200 Kč.

ladis*

Sim plati rok, viz dale.

Nicmene treba u o2 maly kredit pod 500 korun myslim plati jen pul roku - tj nevycerpany kredit, se po 6 mesicich vynuluje pokud nedobijes v te lhute dalsi a po 13 mesicich zanikne sim karta (cislo).

U tmobilu plati i kredit 12 mesicu.

Nevyuzity kredit jde do 30 dnu po zruseni, odchodu sim karty jinam, dostat z operatora, musi ti jej vyplatit na pisemnou zadost, obvykle od 2020 to maji jiz bez poplatku vsichni operatori.

hodnocení

0x

Jiná možnost je paušál.

Platnost kreditu je k vůli zrušení nevyužitého čísla. Pak číslo dostane jiná nově vyrobená simka.

Lidi jsou bordeláři a bez tohodle mechanismu by další simky nemohly existovat. Nevyužitá čísla by ležela ladem někde u lidí či na skládce nebo jinak ztracená.

To je přece blbost, nemyslíš?

Proto je podmínkou doby expirace dobití!

...

300kč není moc. Spíš nic.

Tak si kup paušál.

ladis*

to je nesmysl.

Operator si muze nastavit mekci podminku, ze cislo bez odchoziho+ prichoziho hovoru zrusi za 24 mesicu napriklad! Napriklad nechapu, proc O2 mezi 12-13 mesicem omezi i prichozi hovory, kdyz z nich inkasuje za terminaci hovoru anebo hovory na cisla 800, kde take inkasuje. Vlastne chapu, snazi se te donutit DOBIT.

Ja mam pausalni simky s nulovym pausalem a ani nevim kde je mam, uz asi 8 let.

Je pravda, ze operator nese naklad 1 Kc za rok za "pronajem cisla", ktery musi platit CTU. Plus sve naklady na udrzovani IMSI v databazich. Jine naklady operatora myslim nejsou.

Mám dobíjecí t-mobile. Rodina a blízcí mi volají z paušálů s neomezeným voláním. Takže to neřeším. Naopak mi to tak nějak +/- vyhovuje.

Dobiju 300 za 1-2 měsíce.

hodnocení

0x

Tesco mobil je za 150 Kč s platností 1 rok. Občas se dá koupit v akci za 69 Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]