Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak připojit přívod do svorek

Od: kleriot odpovědí: 20 změna:
Dobrý den,
na fotce je přívod do rozvaděče zespodu na svorkovnice RSA kabelem Cyky-J 5x6.
Potřeboval bych odtud natáhnout ven také Cyky-J 5x6 do zásuvkové skříně, která je asi 3m dakeko a má své jištění.
Jak by jste ho připojili?
Mohu zespodu ze svorkovnice přidat vždy jeden vodič ke stávajícího přívodu? Ve svorce by pak byly 2 vodiče.
Děkuju

Jak připojit přívod do svorek

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Misto tam mate na tyhle svorky cbelektro.sk/...

hodnocení

5x
Zavolejte elektrikáře ten přidá (zdvojí)řadové svorky a propojí je originál propojkami a připojí i zásuvkovou skříň.

111®
hodnocení

5x

pokud ty svorka nemásamostatné vstupy ,jak mívají jističe, nedával bych tam 2 vodiče, kontakt je nejistý, doporučení je výše když tak svorky 2 vstup + 2x výstup, nebo tam dej dvojnásobek svorek a propojky... elfetex.cz/...

hodnocení

0x
Pokud je misto, tak bych ty svorky vyhazel a daji se koupit svorky pro ctyri vodice.

hodnocení

0x

Zalezi na vyrobcovi. Napr Phoenix povoluje do svorky 6mm2 dat 2 x 2.5mm2. Ten isty vyraba aj prepojovacie vidlicky, budete mat vedla seba 2 rovnake 6mm2 svorky spojene cervenou vidlickou. Druha moznost je stupackova svorkovnica, aku vam radi kolega. Sirkovo je tam miesta dost na obe riesenia.

hodnocení

0x

Raději zeptám se jinak...je to svorkovnice za elektroměrem?

kleriot
hodnocení

Ano je to svorkovnice za elektroměrem.
Potřebuji svorky, které mají dva vstupy na každou fázi.

Odpovědi zde již máte, je třeba použít zdvojené svorky. Dávat dva vodiče do jedné svorky je nepřípustné.

111®
hodnocení

0x

Potřebuješ buď zdvojit svorky a k nim odpovídající můstky na propojení a budeš mít 2xvstup+2xvýstup, nebo to co ti tu už někdo navrhoval přímo svorkovnici na 3f+N+PE. vše je na din lištu...

Nakonec si vyber... elisch.cz/...

kleriot
hodnocení

Dobrý den,
Elektrikář mi říkal, že se dají koupit propojky ke svorkám, plíšky se šroubkama. Jak to vypadá? Je pak třeba koupit všechny ty svorky nové nebo ty plíšky je možno použít na jakéhokoliv výrobce svorek?
Děkuju
Na boku svorky je označení výrobce a typové řady.
Tuto svorky budou pravděpodobně mít v nejbližším velkoobchodě elektroinstalačního materiálu skladem.
eshop.elektrobecov.cz/...
Každé svorky mají "svoje" propojky... můžete dokoupit svorky podle stávajících a k nim propojky, nebo složit celou novou svorkovnici... osobně bych dokoupil chybějící...
kleriot
hodnocení

Pokud bych použil plíškové propojky na šroubky, je potřeba na těch plastových svorkách z horní části část plastu vyříznout?
Jinak je tam přeci nedám?

Rádce clas® vám nahoře dal jasný odkaz, co máte použít, tak co stále vymýšlíte? Je to jednoduché jako facka.

Ten elektrikar, ktory vam to povedal, nech nakupi material a zapoji to. Vy sa v tom nehrabte, taky skrat na vedeni istenom 25A je celkom pekny ohnostroj. Presuseny PEN, PE alebo N = mega problem. Laikov by som nechal max vymenit vypinac s dvoma vodicmi pri vypnutom istici a ako vidno tuna, niektori maju aj s tym problem (vid ine otazky).

kleriot
hodnocení

Já se jen chtěl zeptat jak se tam ta kovová spojka dá, protože na těch svorkách se podle mě musí plast vystřihnout.
Dělat si to sám nebudu, když mi to udělá elektrikář, ale chtěl jsem to vědět.

Co tahle trošku hledat, dal jsem vám odkaz na výrobce svorek a ten v sekci ke stažení má i návody.
kleriot
hodnocení

Měl jste pravdu, díval jsem se do návodu na stránkách v odkazu a vše je tam popsané a rozkreslené.
Děkuju za radu.

Kleriot - Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, že. Kdybyste koupil hotové svorky, tak nemusítě nic vymýšlet a zvládne to i laik, bez elektrikáře. Nechápu. Používám je i já a jsem z oboru, protože je to rychlejší práce..

kleriot
hodnocení

Ferax protože cena za celou svorkovnici je mnohonásobně výšší než jen svorky a propojky, nejde mi o rychlost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]