Nejste přihlášen/a.
Hodně let jsem používal Nexus 5, mého zaměstnavatele tenkrát stál přes 10 tisíc.Když jsem ho pak roztřískal (několik pádů na beton mu daly zabrat), tak jsem hledal náhradu. A zjistil jsem, že telefon těchto vlastností v rozumné ceně není (dávat 20 tisíc se mi opravdu nechtělo). Nakonec jsem náhradu našel - opět Nexus 5 z bazaru za 2000. Ten telefon měl na svou dobu vynikající foťák, slušnou navigaci, NFC, bezdrátové nabíjení (to je jako droga). Po pár letech už mi opravdu přestal stačit (velikost, baterie, paměť). Hledal jsem náhradu, tentokrát už větší a s velkou baterkou. Bezdrátové nabíjení jsem nakonec oželel s vědomím že budu muset jednou za den do toho ten kablík strčit. Z parametrů na vybavení jsem slevit nechtěl, ale i tak to byl v cenové hladině do 5000 docela problém. Nakonec jsem koupil Redmi Note 9 Pro, kde jsem předpokládal všechny potřebné vlastnosti (baterie, velikost, paměť, kvalitu focení, NFC, ANT+, kompas, navigace). Telefon výborný, jen reklama byla klamavá - navigace neumí Galileo.Takže opravdu nevím, co (kromě Galilea) by mi nabídl telefon za dvojnásobek nebo trojnásobek této ceny.
Cena do 7.000,- je pro mne akceptovatelná. Dražší telefon považuji za vyhazování peněz.
Nejdražší co jsem měl já, stál asi 8.500,- což byla tehdy speciální akce na telefon, který byl na trhu v té době za 14.000,-. Nejdražší co se prodává teď je nějakých 46.000,-. Jeden z nejdražších co se vyrobily byl tuším nějaký iPhone z 24 karátového zlata s diamantem... ten stál myslím nějakých 300.000.000,-
Ona je otázka, co si představujete pod normálním člověkem
Já jsem si v prosinci kupoval telefon za necelých 15 tisíc. To je asi nejvíc, co jsem za mobil kdy dal. Původní telefon ještě fungoval, ale měl jsem jej pouze dočasně za rozbitý mobil. Nakonec se z "dočasně" vyklubaly skoro 2 roky, ale chyběly mi některé funkce, které jsem tehdy při rychlém nákupu poslední večer před Vánocemi zanedbal. Telefon používám na práci i soukromě a při jeho koupi jsem měl jasných několik kritérií: dual sim kvůli separátní datové SIM kartě (pro pracovní připojení), možnost paměťové karty nebo interní paměť 256 GB (abych nemusel řešit, co smazat), NFC pro platby kartou a rozumný foťák (jako náhrada kompaktu, který jsem nosil s sebou v kapse). Ostatní parametry nebyly pro mě až tak důležité, ale v této cenové kategorii je rozdíl ve výkonu procesoru, množství operační paměti nebo kvalitě použitého displeje - to se projeví na pohodlnějším použivání a svižnější odezvě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.