Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka Candy

Od: gregory88* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, před pár dny se nám rozbila myčka a bohužel, nemohu sehnat v okolí 50km opraváře na tuto značku.
Myčku jsem zapla, fungovala. Asi po hodině mytí z ní začala téct voda - od dvířek. A ukázalo se, že je plná vody.
Vodu jsme vylili a přes tel nám jeden šikovný bývalý opravář poradil, že jí mam dat na bok, abychom zjistili, zda je k.o čerpadlo. Po rozebrání spodní části tam byl zaseknutý nějaký kousek, vůbec nevíme čeho. Něco bílého.
A myčka fungovala. Druhý den jsem ji chtěla použít znovu a nejde. Zapne se, ale než stihnu dat program automaticky skočí na program , sklo ,. A pípa, dlouho. Když stihnu namackat program jiný, tak pouze mě to pusto před programy , sklo , opět nic se neděje a po otevření myčka je opět ikona na programu , sklo ,. Myčka pípa, Evidentně jede čerpadlo, ale voda nejde. Dodám, že jsme pak mluvili ještě s tím chlapem a řekl, že tento model, když se rozebere, tak teče - což asi vypadá, že dole je malinko únik vody. Ale máte mě, to, že nejsou volit program a nic se neděje.
Candy cdi 2l1047
PS: odešla přesně po záruce

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Soused už má pátou. Odejde mu vždy po záruce a oprava se nevyplatí. Minulý týden koupil další novou. Ta předtím byla v záruce 3x opravená. Ja jsem mel asi štěstí, vzal jsem tu nejlevnější v akci a je to již cca 12let.a zatím jede.

gregory88*
hodnocení

Sousedka mi také říkala, že jsme neměli štěstí. Ona sama řešila opravu myčky po 8 letech. Nejdříve chci zjistit, zda se oprava vyplatí, a nebo ne.
Jinak asi nemáme štěstí na spotřebiče Bydlíme 6 rokem. První týden nová pračka LG, odešlo zapínání. A teď se dokonce loupe lak :)(Ale strašně. Přitom tam, kde není pohyb a nedává se ani prášek. Chyba na základové desce tehdá. Druhý rok lednice Beko ( tzn americká ) nějak zadní panel. Stejně stará trouba MOIRA a ko spirála. A teď myčka. A přitom tato Candy nebyla zrovna nejdražší.
Tv máme z druhé ruky a je bez problémů :))

hodnocení

0x

Dobrý den,

oprava se vám vyplatí jedině v tom ohledu, pokud tomu budete rozumět a provedete si ji sami. Pak taky jde o to, jaká je cena poškozeného náhradního dílu a zda se vůbec ten náhradní díl dodává. Oprava zřejmě bude možná, ale pokud budete jednat opraváře, nevyplatí se cenově. Ten si naúčtuje cestovné, přirážku na náhradní díl a hlavně práci. Jestli to nemusíte opravit sami, kupte novou. Starou můžete zkusit dát na internet, třeba si ji někdo vezme na náhradní díly nebo seženete i tím způsobem opraváře, že vám ji někdo nakonec i levněji opraví. Když ji prodáte na díly, alespoň pár korun z ní mít budete a někomu ještě nepoškozené díly mohou sloužit.

doplněno 12.05.21 11:19:

Ano, tomu rozumím, každopádně mě to překvapuje. Candy je normální značka, která se stále prodává, takže servis by měl být plně zajištěn, takže pro mě zajímavá zkušenost, že to tak není. Sám taky sháním opraváře už rok, ale na 30 let starou pračku Tatramat, tam chápu, že už to skoro nikdo nedělá, ale u Vás mě to překvapuje. Díky za zkušenost.

gregory88*
hodnocení

Ale toto já samozřejmě vím, proto hledám nějakého opraváře nebo kutila, který tyto značky dělá. Protože u nás na Rakovnicku nikdo a jediný servis v Praze má hodně zle recenze

gregory88*
hodnocení

Bohužel, co jsem zjistila, autorizovaný servis je v Praze, sice 50-60 km od nás, ale dle recenzí ------ špatné, hodně špatné. U nás v okolí tuto značku nikdo nedělá. Sehnala jsem dva opraváře, ale jeden už je v důchodu a druhý od Candy opustil a nemá, ani kontakty na díl.
Tak to vidím na novou, vybrala jsem Moru tak snad vydrží déle .

gregory88*
hodnocení

Tak napíšu info, které třeba v budoucnu někomu pomůže. Myčka je vyřešena a nebylo potřeba kupovat novou.
Tento model nemá displej, čili nehlásí žádnou chybu, ale dle návodu jsem si našla ,že když myčka pípa + svítí ikona Glass znamená to, že protika/netesni - což se ukázalo, že ano. U výpustního čerpadla byla pod myčkou trochu voda.
Po rozmontování výpustního čerpadla, abychom se dostali k tomu, proč nešla voda ven ( byl tam nějaký kousek ) tak u těchto modelů hrozí na 99% že už netěsní ( už potvrdil po tel opravář ). Objednali jsme čerpadlo za pár stovek a vypadá to, že zase poslape.
Jinak upřímně, sehnat solidního a slušného řemeslníka je o nervy. Nikoho jsme nesehnali v okolí. A posílat myčku do Hradce K z Rakovníka postrádá logiku :) Tímto, ale rozhodně nedoporučuji autorizovaný servis BMK servis Praha, který se k zákazníkovi chová jak k dobytku. Arogantní a neochotně chování.
ladis*

Navod si cti jako prvni vec - > diagnostika zavady

divím se že vám to ten známý po telefonu opravář neporadil ;)

jo a to čerpadlo nešlo přetěsnit proč? Škoda že jste nedala fotky, kde bylo to čerpadlo přesně vadný

co se týče problému opravářů, to je jednoduše daný tím, že za a lidi jsou líný dělat rukama, a za B lidi nejsou ochotný platit za práci rukama, v případě, že si mohou za pár tisicovek koupit nový výrobek... bohužel to souvisí víc než čímkoliv jiným, jednoduše s tím, že ty spotřební výrobky jsou dnes relativně velice levný, ve srovnání třeba před rokem 1989, kdy stály násobky platů

gregory88*
hodnocení

Pretesnit nejde. Partner se na to díval. Naštěstí je manuálně zručný :) myčku máme tři roky, navíc dávno nemám a zásadně je nečtu, asi jako většina žen :)) navíc ta naše hajtra nemá displej, kde by ukazovala info, chyby...
Jinak známý opravář to není, prakticky cizí člověk, který skončil s řemeslem. Nám poradil toto - dát myčku na bok, podívat s Ema čerpadlo. Jak jsme psala tam byl ulomený kousek něčeho, začalo text. Což potvrdil, že tento model to tak má, už nikdy to čerpadlo netěsní. Musí se koupit nové.
ladis*

Návody na prakticky skoro cokoliv mladšího 30 let se dají dohledat na internetu, v převážné většině.

No mě by právě to nepřetěsnitelné čerpadlo zajímalo, víte? Tím můžete hodně pomoci dalším lidem, že přesně nafotíte a popíšete problém a uvedete přesně typové označení výrobků...

A kde se vám vůbec podařilo sehnat nové čerpadlo, od té firmy BMK? Že bylo tak levný... výrobci rozhodně nechtějí opravovat své výrobky, ale prodávat nové (modely), takže když ND koupíte takhle levně, tak to je docela výhra.

gregory88*
hodnocení

Dobře. Jakmile bude partner doma, napíšu info od něj. Aspoň to pomůže jiným. A autorizovaným servisem BMK jsme neměli reálně tu čest, díky bohu. Stačila komunikace přes tel - arogance, neochota a hulvátství. Recenze na netu jsou tedy pravdivé.
Čerpadlo jsme se sehnali sami :)A je samozřejmě nové, se zárukou. Jedná se o výpustní, ne oběhové. Ty jsou podstatně dražší.

wila
hodnocení

0x

zkuste internetove stranky opravme česko kde najdete spousta opravařu myček po celem uzemy česka samy jim napišetedo kolika korun by ste opravu braly je jich tam opravdu hodně přeji hodně štěsti

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]