Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příčina poruchy zařízení

Od: matejhonig odpovědí: 8 změna:
Zdravím, dostal jsem mi pod ruce starý nefunkční tablet a po otevření jsem našel (viz foto), může to být příčina, toho že se ani nezapne.
Příčina poruchy zařízení

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A kromě zničené tlumiky je co příšerné?

Taky tam nic tak příšerného nevidím *nevi*. Možná trochu prachu? Ale souhlasím, že oprava s nejistým výsledkem asi nestojí za námahu.

U této spotřební elektroniky bývají používány nekvalitní kondenzátory kterých časem se zvětší esr odpor a zmenší kapacita, následkem trpí a odejdou výkonové součástky.
Opravy takových zařízení bývají většinou neúspěšné.

Jako by deska nějaký čas strávila ve vodě. Může to být nekvalitní fotkou. Nelíbí se mi ty rezavé skrvrny.

Příčina poruchy zařízení #2

hodnocení

1x

Deska je v příšerném stavu, dokonce tam je nějaká vylámaná součástka. To už nerozchodíte !

hodnocení

1x

Aby se dal zapnout, tak je důležité hlavně v jakém stavu je baterie, zda ta je funkční. Bez funkční baterie, i při připojení na síťovou nabíječku, vetšina tabletů nejde spustit. Ale i dle fotky jde zřejmě již o velmi špatný stav desky, takže předpoklad že ji zprovozníš je minimální. Podle mne, ztráta času.*nene*

hodnocení

1x

Pri tychto SMD montazach a bez schemy nemozno nikdy nic povedat. Vo vasom pripade je prasknuty ferit na tlmivke, co vyrazne meni je indukcnost. Taka vec ale moze byt sposobena len velkou silou, asi to spadlo alebo na to niekto sadol. Odneste to do elektroodpadu.

hodnocení

1x

Prasklý ferrit na tlumivce by pravděpodobně mohl (ale nemusel) způsobit špatnou funkčnost zařízení, ale tablet by i s touto závadou šel aspoň zapnout. Takže těch závad tam bude víc. Pokud bych nebyl vyložený fanda a nechtěl bych se tím zabývat čistě ze zvědavosti, navštívil bych nejblišší kontejner na elektroodpad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]