Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíjecí baterie Eneloop Pre nebo Pro?

Od: rotorod® odpovědí: 17 změna:

dobrý den
chci si koupit nabijecí baterie Eneloop. A jak tak brouzdám po eshopech vyskočí na mě reklama na prodejce na aliku baterii Eneloop Pre, AA-3800mAh, AAA-3000mAh.
Je to v pohodě nebo je to fake?
děkuji za Vaše názory

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ja1
hodnocení

4x

Název psaný přímo na baterii na obrázku - "enoleop pre" nikomu není divný?*cteni*

ENOLEOP PRE *smich2*;)

Škrtněte poslední nulu a máte skutečnou jejich kapacitu.;)

Fejk jak bejk.

Ajaj *hi*, tak toho přesunutého "O" jsem si fakt nevšiml *zed* . Člověk už prostě čte automaticky, aniž by nápis moc zkoumal *smich*.

hodnocení

3x

aku z vašeho odkazu uvedená kapacita je fake. Když budou opravdu "moc" dobré - počítejte s třetinovou kapacitou (nebo i méně). Např. u kvalitních aku AAA je typická kapacita 800 mAh.

S Panasonic či Sanyo Eneloop nemají nic společného

hodnocení

2x
Nejsou to Eneloop (stačí umět číst) a kapacita je naprosto mimo už od pohledu. NI-MH těchto velikostí s takovou kapacitou ani neexistují. AA končí někde pod 3000 mAh, AAA kolem 1200 mAh.
Kupte si originální Eneloopy, pokud chcete ušetřit tak Tronic řady ECO z Lidlu (stejná technologie).

Existuje jen Eneloop Pro, Pre jsou podfukářským přeznačením.

Tohle ale vlastně vůbec není podfuk, nikde se totiž neuvádí, že to je Eneloop. Ani v textu, ani přímo na článcích ;) jak říkám, chce to pořádně číst. Podfuk je pouze ta kapacita.

asd1
hodnocení

1x

Radši Lidlovky (4ks za kilo a jsou kvalitní) než čínský falzum s nereálnou kapacitou *smich*

hodnocení

0x

Panasonic Eneloop aku AA mají kapacitu 1900mAh, Sanyo Eneloop AA mají 2000mAh. A ani tomu moc nevěřím, protože mám oboje a Sanyo vydrží méně, než Panasonic.

U oněch značek je rozdíl v kapacitách dán, zda jde o běžné NiMH jež mají vyšší kapacitu (ztrácí během měsíců energii) nebo udržující dlouho stav nabití s nižší kapacitou (zpravidla klesne jen na 90% po roce, po 10 letech na 70% Eneloop).

Oboje vyrábí Panasonic (brendovaná značka Sanyo). Údaje opisuji z originál štítku.

štítek na obalu - blastru

ulozto.cz/...

hodnocení

0x

Akumulátory "Enelop" patří obecně mezi ty lepší. Neznám konkrétně ty z příponou "Pre", ale mám 6 kusů jen "Enelop" Sanyo (bez přípony) 1900mAh. Používám je už 10 let a nepozoruji viditelný pokles kapacity, ani zrychlené samovybíjení.

doplněno 09.05.21 07:19:

No, je teda fakt, že ta kapacita baterií z odkazu je podezřelá.

hodnocení

Diky za rady, toho překlepu v textu jsem si taky nevšiml. Diky moc

hodnocení

A koukam na ty Tronicy z Lidlu, jestli to je dostačujici pro domaci použiti, tak to asi vezmu

Pokud to nemáte do nějakého silně energeticky náročného zařízení (RC model a podobně), tak jsou naprosto vyhovující. Za tu cenu si troufám říct, že lepší nenajdete. Já nimi doma napájím skoro všechno, včetně termostatu, hodin, dálkového ovládání k TV, bezdrátové myši... tam klasické starší nabíjecí neměly význam kvůli samovybíjení. Jen podotýkám, určitě kupte ty označení ECO (nebo též Ready 2 use, přednabité, apod.), protože se jedná o lepší technologii a mají mnohem menší samovybíjení, než klasické starší Ni-MH baterie. Ikdyž je dost možné, že ty starší už LIDL ani nenabízí, ale loni jsem je v nabídce ještě viděl :)

Tyto kupte:

lidl-shop.cz/...

Je mi divná doba nabíjení -> cca 7 hodin.*ee* Panasonic s odobnou kapacitou z úplného vybití nabiji do 3 hodin s použitím nabíječky: tsbohemia.cz/...

hmmm, že by to záleželo na nabíjecím proudu? *smich* Tronic píše nabíjecí dobu cca 7 hodin při nabíjecím proudu 480 mA, což je celkem 3360 mAh. Baterka má 2400 mAh, takže se tu rovnou počítá se ztrátami při nabíjení. Nikde ale není napsané, že tímto proudem ty baterky musíte nabíjet. S rychlejší nabíječkou bude samozřejmě doma nabíjení úměrně klesat. U té Panasonic nabíječky je sice doba nabíjení 3 hodiny, ale nikde se nepíše, jaký má nabíjecí proud, což je dle mě docela důležitá informace. Dle doby nabíjení to ale bude 1A při nabíjení 4 článků a 2A při nabíjení dvou článků.

1. Nabíjecí proud může být hodně vysoký pokud se dosáhne uchlazení článků, aby nebouchl obal aku. Dražší nabíječka mají snímač teploty článků. Pokud se vyjde ze znalosti (lze si doma vyzkoušet), že při počátek nabíjení se aku moc nezahřívá, využije se dynamického zvýšení nabíjecího napětí (a tedy proudu). Zajistí vestavěný mikročip s tepelnu sondou. Čas nabíjení se znatelně zkrátí.

2. Kvalitní aku se poznají nízkým vnitřním odporem, čímž se dosáhne rychlého nabití. Tímto lze i poznat, při prodlužování času nabíjení, že články stárnou, ztrácí kapacitu a je čas připravit se na koupi nových článků. Dnes u aku-automobilů se údajně mění články při snížení kapacity na 70%. To bude dostávat příroda na prcinku.*ee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]