Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střídač 12V DC na 12V AC 50HZ

Od: martinpesir odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

sháním/koupím střídač z baterie 12V DC na 12V AC 50 HZ. Potřebuji to do karáže kde mám pouze solarní panel s baterií a chtěl bych tím napájet ventilátor ( WC ventilátor) a Elektronický vysoušeč na vlkost ve zdech. Oboje je na AC proud, samozdřejmě, že to lze vyřešit střídačem na 230V a pak trafem, nicměně výsledná účinost tedy spotřeba je tak vysoká, tedy baterii bych musel často odnášet a dobijet a nemluvím o životnosti tohoto.

Děkuji za informace a váš čas.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nelze poradit bez znalosti příkonu spotřebičů. Nebylo by ale lepší rovnou pořídit spotřebiče na stejnosměrné napětí?
Střídač 12V je hodně nestandardní, asi bude docela problém něco sehnat.
martinpesir
hodnocení

Dobrý den,

no samozdřejmě bylo,ale sehnat ventilátor (cca 100-130) je celkem problém.

Jelikož pc ventilátory nemají schopnost utlačit vzduch skrze koleno,mřížku a částečný protivítr. Neboli skoro vůbec to nefouká a to jsem nekupoval nějaké zgarb za 50kč.

Pak je možnost WC ventilátorů, ale tak 99% je AC proud. Na DC jsou ale jsou to dizajnové ventilátory v cenové 6tis atd. A spousta prodejců vám potvrdí že je na DC, ale v manuálu zjistíte, že opravdu nejsou.

A ta druhá věc by bylo toto drycraft.cz/... .

Což tyto věci jsou opět na 230AC = trafo 12V AC, a zatím jsem nenašel nci tohoto žánru na 12V DC.

Tedy potřebný výkon je Ventilátor max 15W a Vysoušeč má psáno 6-30W. S tím že vysoušeč by jel neustále a ventilátor tak 4h denně.

hodnocení

0x

Ventilátor cca do 30W (2,5A?) a tento elektronický vysoušeč?- - Provozní napětí: 12V/5A (síťový napaječ přiložen)...nebo jiný? Dejte info...

martinpesir
hodnocení

Dobrý den,

ventilátor je WC ventilátor a jeho odběr je do 15W. A vysoušeč je tohoto typu drycraft.cz/... (mám vlké zdi). U tohoto vysoušeče je odběr 0,6-2,5A tedy 7,2-30W. Pokuď víte o něčem jiném co funguje na vysoušení a je na 12 DC budu rád . Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]