Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna UV lampy u bazénu

Od: wolfasforever odpovědí: 3 změna:

dobrý den,
potřebují vyměnít UV lampu u BRILIX ultraviolet water sterilizer model sp-III, chtěl jsem koupit original, ale našel jsem levnější UV lampu, ale ta má příkon 40W a je na napětí 98V namísto 65W který je uveden u sp-III, mě zajimá jestli to stále mohu použít aniž by mi to poškodilo UV lampu, nebo jestli mám koupit radějí original abych neutratil za něco co mi hnedka praskne

předem děkují za odpověd

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud vyměníte i napáječ, bude to na 100% v pořádku. Vypadá to na rozdílné napájecí napětí trubic podle výkonu. Jinak by se napáječe nevyráběly pro každý výkon UV trubice jiný, 16W,... 85W, ale byly by třeba jen dva typy a to třeba do 40W a druhý od 60W do 85W (to jen pro vysvětlení)...Je na té UV trubici napsáno i napětí? Nikde to nemohu najít... návod pro SP-I až SP-V...Ani ve druhém návodu...Výkon trubice se řeší podle velikosti bazénu..40W do 35m3 a 65W do 55m3...záleží tedy taky u vás na množství vody v bazénu...

Výměna UV lampy u bazénu
wolfasforever
hodnocení

není, v návodů a všude jsem se už díval, nikde nemužu nic najit, skusil jsem to změřít na výstupu, ale jen to skočí a pak to napěti jde dolu (myslím že to kvuli klasickému zařivkovemu nakopávačí a napěti se dá těžko změřít), do trafa se taky nedostanu a nikde není napsane jaké napětí to trafo dáva
a o to jde, napaječ nemužu vyměnít protože by to stálo více než koupit originalní zařívku, proto se ptám jestli někdo neví jake napětí trafo od sp-III davá abych mohl vědět jestli tam mohu dat jinou, neoriginalní zařivku

wolfasforever
hodnocení

není, v návodů a všude jsem se už díval, nikde nemužu nic najit, skusil jsem to změřít na výstupu, ale jen to skočí a pak to napěti jde dolu (myslím že to kvuli klasickému zařivkovemu nakopávačí a napěti se dá těžko změřít), do trafa se taky nedostanu a nikde není napsane jaké napětí to trafo dáva
a o to jde, napaječ nemužu vyměnít protože by to stálo více než koupit originalní zařívku, proto se ptám jestli někdo neví jake napětí trafo od sp-III davá abych mohl vědět jestli tam mohu dat jinou, neoriginalní zařivku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak vyměnit zářivku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]