Nejste přihlášen/a.
Nebastlite tam prasaciny s nadpajanim, ulozte pod zateplenie komplet novy medeny kabel. Tiez prejdite zo 4 x daco na 5 x daco a do rozvadzaca chranic. Zasuvku 5 polovu, ak mate spotrebice este so 4 polovou zastrckou, predava sa redukcia alebo vymenite aj zastrcky.
Pre bezne vypinace a zasuvkuy vyraba Kopos Kolin "krabicu do zateplenia", je draha, ale je to profi riesenie.
Na zaver klasika : ak sa takto musite tuna pytat a chcete nadpajat AYKY a CYKY, zavolajte odbornika, vzdy lepsie, nez aby vas zabila miesacka / cirkularka. Pokazit toho mozete ozaj dost.
Nevidím to, jak to máte udělané, ale vím, že lze starou zásuvku vysekat, umístit jí výše, pokud jdou kabely zhora a zadělat jí zpět. Kabely pak nemusíte prodlužovat, ani měnit na nové.
U rozbočovací krabice je to jiné, tam asi nepůjde povytáhnout, nechal bych jí tam a do polyše udělal nové víčko. Bude krabice hlouběji o 15cm. Kdypak jste byl montovat v rozbočovací krabici?
Já bych použil něco takového. Zapustit a nechat pouze víko zároveň s fasádou. Dovnitř nějakou svorkovnici, která umožní, aby měď a hliník se nepotkaly na svorce. Třeba toto. A krabici pod vypínač netřeba. Venku použijte vypínač, který je pro toto prostředí určen. Třeba tento. Do fasády vložte tak, aby bylo navrchu jen víčko.
A až odejde vypínač a stejný už se nebude vyrábět tak co? To je zase rada..
Do fasády kezku kopos.cz/...
a do toho vypínač v krytí. Například od tanga mojeelektro.cz/...
Či jakýkoliv jiný s krytím do krabice.
dezolux® - takto radí člověk, který si s ničím neumí poradit. Výměna vnitřku vypínače, nebo celého, není žádný problém. Stačí trochu fortel.
Chlapci, jelikož pracuju ve firmě s elektromateriálem tak vím rozhodně víc jak vy jak to s tím chodí. Nahradní strojky už neseženete. Stejnej vypínač taky ne. Pokud si tam nechá mezeru tak ho vyměnit za jinej může. Ale dostkrát jsem viděl tyhle vypínač na zeď natvrdo přidělaný že jediná možnost je to vysekat a do toho otvoru potom nacpat jinej kterej už vypadá velikostně jinak.
Dnes se nedrží náhradní díly ani po dobu toho co se vyrábí ty vypínače natož potom. Feraxovo řešení je klasický řešení od člověka kterej nezná nic jiného a prostě to tam napatlá jak sedlák. Za to řešení ode mě je správně dle normy, a vypadá to pěkně a díly na tango se seženou vždy.
Díly na Tango dopadnou stejně, jako ostatní. Pokud dělám něco takového na exponovaném místě, mám vždy např. jeden vypínač v rezervě. A můžu říci, že podobně to mám i na mém domě a vypínač jsem zatím za dvacet let neměnil.
Ještě dodám, že mé řešení není nic proti normě a je to úplně běžné. Možnosti jsou různé, jak kdo chce. Kdo prodává elektromateriál, ještě nemusí znát normy pro instalace.
dejte foto místa, jak silná bude tepelná izolace,
chci zase dát zásuvkovou skříň
jakou?
Acidurku necháte, nebo pracně vysekáte, dáte jinou krabici do polyše podle Vašeho přání na vzhled a propojíte svorkami.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.