Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám takový dotaz ohledně lednice - máme lednici BEKO, která má údajně jakýsi 6. smysl. Ve spodu je šuplík a někde za ním je malý větráček, který nepříjemně hučí, vždycky se spustí - jede cca. 30 min. - potom se vypne cca. na hodinu a takhle i přes noc. Zkoušel jsem ho nějak vypínat, ale nejde to, tak mě napadlo někde na nějakém místě odpojit jeho konektor resp. připojení k elektrice - jenže nevím jestli potom lednice normálně pojede a nepozná to nebo se hodí do nouzového režimu.
Tak prosím poraďte co máte za návrhy.
Ještě jsem přiložil fotky - na té 1. je detail ovládacího panelu a na druhé je ten spodní šuplík za kterým se skrývá ten větrák
Je to "no frost"? Ak ano, jeho odpojenim narusite vaznym sposobom fungovanie systemu navrhnute vyrobcom. Moderne chladnicky a mraznicky nemaju "vyparnik" volne pristupny, ale je oddeleny od priestoru pre potraviny. V rezime odstranovania namrazy sa zahreje, aby roztopil lad, ten odtecie. Mimo toho casu normalne chladi a ventilator riadeny sustavou teplotnych senzorov a procesorom sa snazi dosiahnut rovnomernu teplotu.
Vas napad je ako vybrat z auta jeden valec alebo presnejsie, ofuk chladica velkym ventilatorom.
A nenapadlo vás dát ten "větráček" vyměnit? Třeba servisem...nebo i sám, pokud to zvládnete...pokud dáte typ lednice, najdeme i větráček...A bude klid, pokud je větráček vadný; ještě dotaz, nevibruje něco v okolí větráčku za jeho chodu? Není třeba uvolněn? Jak dlouho tu lednici máte? Může mít jen opotřebena ložiska... A je to opravdu BECO? Na panelu je nápis ELEKTROLUX...možná mi něco uniklo...
Dejte foto štítku, bývá uvnitř na boční stěně...je na něm vše
Omlouvám se - teď jsem se podíval a je to Whirlpool - nevím proč jsem napsal Beko
Ale nevím proč jiné lednice nemají žádný větrák a tahle jej zrovna musí mít
Výměnu bych nedělal - časem bude stejně nová lednice, ale teď je tato...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.