Nejste přihlášen/a.
Ahoj! Mám problém s nastavení zrcadlovky, konkrétně s Canonem 550 D . když chci fotit na manuální režim přes hledáček, tak po namáčknutí se objeví tma a nic to neudělá, teprve po druhém zmáčknutí se vyfotí fotka. Když fotím přes displej, jde to normálně. U automatických a přednastavitelných režimů to nedělá. můžete mi poradit co s tím? Díky, Ferdimir
Je to nastavitelna funkce. U Canonu tzv. mirror lockup. U Nikonu mirror up.
Jde o zdvihnuti zrcatka pri namacknuti spouste, aby se predeslo otresum od pohybu zrcatka pri dlouhych expozicich nebo ptreba pri focen teleobjektivem.
Pro normalni foceni je lepsi tuto funkci deaktivovat.
Bude to bud v menu a nebo na to muze byt prepinani primo na tele. To zalezi na modelu.
Vy jste to špatně pochopili! předtím to fungovalo normálně, zaostřil jsem, zmáčknul spoušť a vyfotil. pak se něco stalo a teď zaostřím, zmáčknu spoš´t a nic se neděje, ukáže se tma a musím to zmáčknout znovu, aby to vyfotilo. v návodu jsem nic nenašel, takže nevím. když fotím přes displej, ne přes hledáček - oko - tak to jde dobře. Možná by pomohl nějaký restart, jenže ani to nejde. F.
Tak znova.
Podivej se do nastaveni podle tohoto videa, zda u mirror lockup mas nastaveno disable:
Nekonečně zde píši stejně. Máte značkový produkt? Prvně se obratťe na jejich podporu - helpdesk. canon.cz/... Proto v základní ceně máte "příplatek", je dražší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.