Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navigace do auta

Od: fibromax odpovědí: 17 změna:

Zdravím, prosím o radu při výběru autonavigace. Na co si dát při výběru pozor a jaké značky se držet?

Zda koupit starší a nebo raději novou? Nové jsou bohužel dosti drahé :( Potřebuji jen po ČR. Děkuji moc za každou radu Svoboda.V

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Nestačila by navigace v chytrým telefonu?

zbys*
hodnocení

4x
Pokud máte Android telefon tak úplně stačí mapy.cz nebo Google mapy.Navigovat umí a vlastně i celkem rozumně dovedou k cíli. A hlavně jsou zdarma.

fibromax
hodnocení

Bohužel nepoužívám chytrý telefon a potřeboval bych samostatnou navigaci

Pak bych se podíval třeba na bazoš či na jakýkoliv jiný portál a všude bude nespočet použitých navigací.

zbys*
@fibromax:Tak to bych šel do bazarové navigace. Třeba tato nevypadá špatně :
pc.bazos.cz/...
Ale ani s GARMINem neuděláte chybu. Pokud si nějakou vyberete dejte odkaz, podívám se na ni a dám Vám vědět co si o ní myslím

A to je problém pořídit starší MT jen pro navigaci? Vždyť s ním nemusíte telefonovat. Akorát to che nějaký malý datový tarif, jinak je navigace k ničemu.

Výsledek bude rozhodně mnohem lepší než cokoliv stacionárního co nemá online aktualizace.

sirokko

arne1, k samostatné navigaci v telefonu pomocí mapy.cz a googlemaps datové připojení není potřeba. Nezbytné je pouze zapnutí tlačítka (ikonky) polohy GPS. Obě tyto aplikace v pohodě navigují skvěle i bez připojení k internetu. Datové připojení je potřeba až k takovým funkcím, jako je například ukazování aktuální hustoty provozu, reálné 3D fotozobrazení krajiny a jiné interaktivní vlastnosti.

Jinak s MT souhlas. Jednou jsem použil na zkoušku neaktualizovanou navigaci ve firemním autě a místo po nové silnici mi ukazovala, že jedu po poli :)

S hustotou provozu souvisí i aktuální problémy. Už několikrát se mi stalo, že mne Waze hnala z hlavní silnice nebo dálnice pryč, z počástku jsem se tomu hodně divil - ale pak jsem z dálky viděl že ten hlavní tah byl kvůli nehodě neprůjezdný. Proto Waze zapínám i tehdy, když jedu dobře známou trasou.

fibromax
hodnocení

Co třeba tato? Každý chválí jinou značku :( facebook.com/...

zbys*
Bohužel došlo k chybě. FB nemám
zbys*
@fibromax: podívejte se sem a potom hledejte na bazoši.
m.heureka.cz/...

fibromax
hodnocení

Paní za ni chce 1000kč

mil®

Tu jsem měl. Vyhovovala mi. Má i doživotní aktualizace, ale jak se to dělá nevím, bylo mi to vždy aktualizováno, ted mám novou a to dělá automaticky přes Wifi. Cena dobrá.

Doživotní ale neznamená do konce života majitele...
sirokko

@libor007 Když si to ze zoufalství majitel hodí, až přestane fungovat, tak jo.

zbys*
hodnocení

0x
@fibromax:Tak jaká navigace zvítězila?

hodnocení

0x

Používám TomTom, už druhou a jsem spokojen (ta první stále funguje, ale už bez aktualizací, což je pak na silnicích problém). Bazarovou bych vyloučil. Přímo v bazaru nevyzkoušíte, zda vše funguje jak má a také může být starší, tím pádem nemusí fungovat aktualizace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]