Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televize,velikost obrazovky

Od: partizan odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, potřeboval bych poradit,ohl.tv.Jakou máme vybrat do pokojíčku.Chteli bychom nejl.velikostne od19-22palců.24 palců už je asi moc.A taky která by měla nejl.upřednostníme s wifi,ale i tipy bez.S jednou nožičkou, máme omezený prostor, bude na nočním stolku.Díky za odpověďi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

2x
Taky je podstatný fakt, z jaké vzdálenosti televizi budete sledovat.
Televize,velikost obrazovky
re4zon
Tohle je ovsem tabulka, ktera bere v potaz jen velikost pixelu a jejich rozeznatelnost z urcite vzdalenosti. Ac mam rad co nejvetsi obraz (na 130 palcu koukam ze 4m), 65 je z 1,3m naprosta silenost akorat tak na ukrouceni hlavy.

hodnocení

1x

Za mě, co největší, co se vejde. Neznám kde bude stát, ale i 24 palců mě připadá děsně málo.

hodnocení

1x

Jak píše @jenyk, nespekulujte a kupte tu největší, na kterou vám kapsa a prostor stačí. 24 palců není televize, ale průměrný monitor k počítači (a i ty mám dva vedle sebe). Osobně považuju 32 palců za absolutní minimum i pro velmi stísněné prostory.

inspa*
hodnocení

0x

Stačí si na Heureka najít televizory a naklikat požadované parametry. Takže např pro 19-22 palců s DVB-T2 takto: televize.heureka.cz/... . Z toho jen 3 mají vstup pro LAN kabel a jen jedna má WiFi (ta má ovšem luxusní cenu přes 21 tisíc).

Upřímně pro mě osobně by tyto rozměry byly málo i jako monitor k počítači.

jirkazxc
hodnocení

0x
Na co wifi?
Pokud je wifi zarusena, tak se to muze sekat.

jabraka*
hodnocení

0x

Pro pozorování televizního signálu platí určité zásady.Je to i záležitost zdravotní,únava očí závisí i sledování programů v televizi ze správné vzdálenosti,kvůli využití zorného ůhlu. Obecně ale platí, že vzdálenost mezi místem, odkud se na televizi díváte, a televizí samotnou by měla být 2,3 až 3násobkem uhlopříčky televizoru.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]