Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Horší kvalita videa z kamery na TV LCD -proč?

Od: dzonecek* odpovědí: 6 změna:

Při promítání videa z kamery Sony DCR 35 (SD) na Full HD TV LCD Samsung je velmi nekvalitní a neostrý obraz. Používám dodaný propojovací kabel A/V s 3 konektory do LCD TV. Televize nemá konektor S video. Snažil jsem se upravovat nastavení v TV ale marně. Může mi někdo poradit co dělat neboť takto nemá smysl dále kameru používat. Díky moc. Honza

doplněno 01.03.10 10:18:

Video jsem nahrával v nejvyšší možné kvalitě, jestli je možné snížit rozlišení jsem zatím nezjistil. Je tedy taky možné upravit u kamery a TV obraz místo z 16:9 na 4:3 aby byl obraz lepší? A jak lze zlepšit propojení kamery a TV? Přes nějakou redukci?

Díky za odpovědi.

doplněno 01.03.10 10:48:

Kamera Sony má katalogové rozlišení CCD 800000, DSC 640x480.

doplněno 01.03.10 13:25:

Takže jsem koupil nekvalitní kameru, nevhodnou pro LCD TV. Je možné, že vypálením na DVD a přehráním na přehrávači Full HD se kvalita zlepší?

doplněno 04.03.10 15:17:

V kameře jsem měl nastavený poměr 16:9 kvůli TV. Lepší by bylo nastavit poměr v kameře na 4:3 a stejně na TV? Neostré jsou převážně záběry do krajiny. Zde jsem nevyužil možnosti programu krajina, který by možná zlepšil vzdálené záběry. Asi bude nejlepší vypálit video na DVD a přehrát na PC monitoru nebo na TV s využitím upscalingem DVD přehrávače. Ano?

Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Video se musí roztáhnout o celé ploše obrazovky, tedy z SD na HD. Tím kvalita značně utrpí. Bude tím horší, čím větší bude uhlopříčka a kratší pozorovací vzdálenost. Navíc tvoje připojení je nejhorší možné.

fidonet*
hodnocení

2x

přesně jak píše spider . Jak si pomoci? Nahrávat na nejvyšší kvalitu kamery, nebo přesněji na 1650*1080. Pokud to nelze tak tu nejvyšší. Nevím jak je to na TV LCD , ale předpokládám, že lze snížit rozlišení LCD. Pak by měla být kvalita o mnoho lepší

Kamery ale nahrávají v HD na formát 1920 x 1080 nebo 1440 x 1080.

A nemá být ještě namísto 1650 x 1080 lépe 1680 x 1050 jakožto rozlišení 20" LCD?

fidonet*

samozřejmě :) 1680*1050 děkuji za opravu. Pokud kamera umí 1920*1080 tak by TV neměla mít problém s kvalitou. Jen je opravdu nutno to do kamery nahrávat kvalitně

hodnocení

0x

Nenahráváte náhodou v režimu LP , aby se více videa vešlo na záznamové medium? Vypálením a předráváním na zařízení Full HD se kvalita nezlepší , spíše naopak. Zkrátka zhoršený záznam kamerou , prakticky nelze znatelněji zlepšit.

petr123*

Píše že ne. Ale kamera mu snímá v rozlišení 640 x 480 a ukládá to s nějakou kompresí, která obraz ještě trošku degraduje. Takže když se to pak pustí na full HD televizi s fyzickým rozlišením 1920 x 1080 tak ten obraz prostě nemůže být "ostrý jako břitva" :(

Jedině si ještě zkusit pohrát s nastavením kamery, jestli na ní jde třeba nastavit nějaká úroveň ostření a tak. Další důležitá věc samozřejmě je aby při natáčení bylo hodně světla, levnější kamery mají za šera dost mizerný obraz.

Jo a ještě pozor na natáčení v poměru 16:9. Člověk si sice může myslet že tím získá větší kvalitu obrazu ale opak je pravdou. Snímací čip má prostě jen rozlišení 640 x 480 bodů a při snímání "širokoúhle" z toho navíc využije jen prostřední část čipu, takže snímá s rozlišením cca 640 x 360 bodů! A to je na fullHD televizi opravdu dost málo.

Jinak trošku horší obraz samozřejmě může dělat i je AV kabel a po vypálení na DVD by se mohl díky tomu obraz zlepšit (pokud je DVD propojené přes HDMI kabel), ale základ je prostě nízké rozlišení natočeného videa. Ale pokud DVD má nějaké dobré obvody na upscaling obrazu tak i s tím by mohlo přehrání přes něj trochu pomoci.

doplněno 04.03.10 22:58:

Jenom doplním - kamera nebude nekvalitní, Sony je jistou zárukou kvality. Jen je prostě levná a tak parametry odpovídají své cenové třídě.

Ten program s krajinou by asi zas až tak nepomohl, předpokládám že dělá jen něco typu zvýraznění zelené a modré barvy a možná primární ostření do dálky nebo rovnou na nekonečno.

A ano, nejlepší obraz asi bude při natáčení ve formátu 4:3 kdy se využije maximum co čip na kameře dokáže sejmout a pak na televizi buď přepnout taky na zobrazení 4:3 s černými bočními okraji nebo použít nějaký formát který obraz "inteligentně" roztáhne na celý obraz. Ale určitě bych na téhle kameře nenatáčel přímo v širokoúhlém formátu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]